Nabeschouwing Darmstadt 98 - Red Bull Leipzig (1-3) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Darmstadt 98 het zaterdag 21 oktober 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Merck-Stadion am Böllenfalltor in Darmstadt.

Via de Darmstadt 98 - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Darmstadt 98 - Red Bull Leipzig (1-3)

Het Bundesliga duel tussen Darmstadt 98 en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Harm Osmers geëindigd in een 1-3 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. RB Leipzig kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Loïs Openda. RB Leipzig vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Emil Forsberg op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Darmstadt 98 vervolgens op 1-2. Het was Tobias Kempe die vanaf 11 meter wist te scoren in de 32e minuut.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor RB Leipzig vergroot nadat Loïs Openda de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Red Bull Leipzig.

LIVE Darmstadt 98 - Red Bull Leipzig 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Darmstadt 98 - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Loïs Openda met assist van Benjamin Henrichs RB Leipzig 0-1
24' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Emil Forsberg RB Leipzig 0-2
32' Penalty Darmstadt 98 Penalty Tobias Kempe Darmstadt 98 1-2
47' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Fabian Holland Darmstadt 98
49' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Christoph Klarer Darmstadt 98
58' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fabian Schnellhardt voor Fabian Holland Darmstadt 98
60' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Fabian Nürnberger Darmstadt 98
62' Wissel RB Leipzig Wissel Christoph Baumgartner voor Emil Forsberg RB Leipzig
62' Wissel RB Leipzig Wissel Lukas Klostermann voor Benjamin Henrichs RB Leipzig
62' Wissel RB Leipzig Wissel Nicolas Seiwald voor Amadou Haidara RB Leipzig
63' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor David Raum RB Leipzig
64' Wissel Darmstadt 98 Wissel Mathias Honsak voor Oscar Vilhelmsson Darmstadt 98
64' Wissel Darmstadt 98 Wissel Klaus Gjasula voor Christoph Klarer Darmstadt 98
64' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fraser Hornby voor Luca Pfeiffer Darmstadt 98
67' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Tim Skarke Darmstadt 98
68' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Matej Maglica Darmstadt 98
68' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Loïs Openda RB Leipzig
71' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Jannik Müller Darmstadt 98
72' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Loïs Openda met assist van Christoph Baumgartner RB Leipzig 1-3
75' Loïs Openda RB Leipzig
79' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Kevin Kampl RB Leipzig
80' Wissel RB Leipzig Wissel Dani Olmo voor Xavi Simons RB Leipzig
80' Wissel RB Leipzig Wissel Timo Werner voor Loïs Openda RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Darmstadt 98 - Red Bull Leipzig
Opstellingen Darmstadt 98 - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Darmstadt 98 en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Darmstadt 98 gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.