Nabeschouwing Darmstadt 98 - Stuttgart (1-2) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 17 februari 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Darmstadt 98 het zaterdag 17 februari 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Stuttgart. De wedstrijd wordt gespeeld in Merck-Stadion am Böllenfalltor in Darmstadt.

Via de Darmstadt 98 - Stuttgart live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Darmstadt 98 - Stuttgart (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Darmstadt 98 en Stuttgart is onder leiding van scheidsrechter Tobias Welz geëindigd in een 1-2 overwinning voor Stuttgart. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Serhou Guirassy, waarmee VfB Stuttgart met 0-1 de leiding nam. In de 67e minuut kreeg Pascal Stenzel van VfB Stuttgart voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor VfB Stuttgart de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep VfB Stuttgart via een goal van Mahmoud Dahoud in de 92e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Aaron Seydel namens Darmstadt 98 in de 95e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tobias Welz, waardoor Stuttgart dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Darmstadt 98 - Stuttgart 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Darmstadt 98 - Stuttgart teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt Serhou Guirassy met assist van Waldemar Anton VfB Stuttgart 0-1
16' VAR: Afgekeurd doelpunt Marvin Mehlem Afgekeurd doelpunt vanwege hands Marvin Mehlem Darmstadt 98
58' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor Pascal Stenzel VfB Stuttgart
69' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor Jamie Leweling VfB Stuttgart
67' Tweede gele kaart VfB Stuttgart Tweede gele kaart voor Pascal Stenzel VfB Stuttgart
59' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Christoph Klarer Darmstadt 98
46' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fabian Nürnberger voor Christoph Klarer Darmstadt 98
46' Wissel VfB Stuttgart Wissel Josha Vagnoman voor Jamie Leweling VfB Stuttgart
63' Wissel VfB Stuttgart Wissel Enzo Millot voor Serhou Guirassy VfB Stuttgart
67' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor Chris Führich VfB Stuttgart
67' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Christoph Zimmermann Darmstadt 98
69' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Alexander Brunst Darmstadt 98
71' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor Atakan Karazor VfB Stuttgart
72' Wissel VfB Stuttgart Wissel Woo-yeong Jeong voor Chris Führich VfB Stuttgart
74' Wissel Darmstadt 98 Wissel Aaron Seydel voor Luca Pfeiffer Darmstadt 98
74' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fabio Torsiello voor Emir Karić Darmstadt 98
81' Wissel VfB Stuttgart Wissel Mahmoud Dahoud voor Deniz Undav VfB Stuttgart
81' Wissel VfB Stuttgart Wissel Leonidas Stergiou voor Maximilian Mittelstädt VfB Stuttgart
86' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fabian Schnellhardt voor Marvin Mehlem Darmstadt 98
86' Wissel Darmstadt 98 Wissel Oscar Vilhelmsson voor Klaus Gjasula Darmstadt 98
90' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Julian Justvan Darmstadt 98
92' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt Mahmoud Dahoud VfB Stuttgart 0-2
95' Doelpunt Darmstadt 98 Doelpunt Aaron Seydel met assist van Oscar Vilhelmsson Darmstadt 98 1-2
96' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Torsten Lieberknecht Darmstadt 98
Video hoogtepunten en samenvatting Darmstadt 98 - Stuttgart
Opstellingen Darmstadt 98 - Stuttgart
De opstellingen van Darmstadt 98 en Stuttgart zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Darmstadt 98 gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Stuttgart zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Torsten Lieberknecht
Coach Sebastian Hoeneß
Voorbeschouwing Darmstadt 98 - Stuttgart

Darmstadt 98 en Stuttgart treffen elkaar in de 22e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Welz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Darmstadt 98 en Stuttgart in de Bundesliga vond plaats op 22 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Stuttgart. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Stuttgart favoriet. 2 keer wist de ploeg van Darmstadt 98 te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Darmstadt 98. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Darmstadt 98 0
Winst Stuttgart 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Darmstadt 98 op een 18e positie staat, terwijl we Stuttgart terugvinden op de 3e plaats.