Nabeschouwing Mainz 05 - Borussia Dortmund (3-0) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 11 mei 2024 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Mainz 05 het zaterdag 11 mei 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Mewa Arena in Mainz.

Via de Mainz 05 - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mainz 05 - Borussia Dortmund (3-0)

Het Bundesliga duel tussen Mainz 05 en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 3-0 overwinning voor Mainz 05. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Leandro Barreiro, waarmee FSV Mainz 05 met 1-0 de leiding nam. FSV Mainz 05 vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jae-sung Lee op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 23e minuut volgde een derde treffer van FSV Mainz 05, waarmee Jae-sung Lee zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na rust nam wat FSV Mainz 05 gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tobias Stieler, waardoor Mainz 05 dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Mainz 05 - Borussia Dortmund 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mainz 05 - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Leandro Barreiro met assist van Silvan Widmer FSV Mainz 05 1-0
19' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Jae-sung Lee met assist van Leandro Barreiro FSV Mainz 05 2-0
23' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Jae-sung Lee met assist van Leandro Barreiro FSV Mainz 05 3-0
41' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Marco Reus Borussia Dortmund
46' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Andreas Hanche-Olsen FSV Mainz 05
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel Julian Brandt voor Salih Özcan Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ian Maatsen voor Mateu Morey Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel Jadon Sancho voor Donyell Malen Borussia Dortmund
53' VAR: Afgekeurd doelpunt Youssoufa Moukoko Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Youssoufa Moukoko Borussia Dortmund
56' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Leandro Barreiro FSV Mainz 05
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ole Pohlmann voor Felix Nmecha Borussia Dortmund
75' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Edimilson Fernandes voor Anthony Caci FSV Mainz 05
76' Wissel Borussia Dortmund Wissel K. Wätjen voor Jamie Bynoe-Gittens Borussia Dortmund
77' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Danny da Costa voor Silvan Widmer FSV Mainz 05
80' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund
87' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Marco Richter voor Jae-sung Lee FSV Mainz 05
87' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Nelson Weiper  voor Brajan Gruda FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Mainz 05 - Borussia Dortmund
Opstellingen Mainz 05 - Borussia Dortmund
De opstellingen van Mainz 05 en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mainz 05 gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.