Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Heidenheim (2-1) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 2 december 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Heidenheim. De wedstrijd wordt gespeeld in Trainingszentrum RB Leipzig Platz 1 in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Heidenheim live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Heidenheim (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Heidenheim is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 2-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 29 minuten. Loïs Openda maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee RB Leipzig vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. RB Leipzig vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Yussuf Poulsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut wist Heidenheim de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Benedikt Gimber. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Heidenheim kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Christian Dingert, waardoor Red Bull Leipzig dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Red Bull Leipzig - Heidenheim 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Heidenheim teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Penalty RB Leipzig Penalty Loïs Openda RB Leipzig 1-0
44' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Yussuf Poulsen met assist van David Raum RB Leipzig 2-0
47' Doelpunt Heidenheim Doelpunt Benedikt Gimber met assist van Lennard Maloney Heidenheim 2-1
59' Gele kaart Heidenheim Gele kaart voor Marvin Pieringer Heidenheim
60' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Mohamed Simakan RB Leipzig
68' Wissel Heidenheim Wissel Adrian Beck voor Lennard Maloney Heidenheim
68' Wissel Heidenheim Wissel Kevin Sessa voor Norman Theuerkauf Heidenheim
74' Wissel Heidenheim Wissel Nikola Dovedan voor Marvin Pieringer Heidenheim
77' Wissel RB Leipzig Wissel Benjamin Sesko voor Yussuf Poulsen RB Leipzig
78' Wissel RB Leipzig Wissel Emil Forsberg voor Xavi Simons RB Leipzig
86' Gele kaart Heidenheim Gele kaart voor Benedikt Gimber Heidenheim
86' Wissel Heidenheim Wissel Stefan Schimmer voor Jan-Niklas Beste Heidenheim
86' Wissel Heidenheim Wissel Denis Thomalla voor Jan Schöppner Heidenheim
88' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Christoph Baumgartner RB Leipzig
89' Wissel RB Leipzig Wissel Castello Lukeba voor Christoph Baumgartner RB Leipzig
92' Wissel RB Leipzig Wissel Christopher Lenz voor David Raum RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Heidenheim
Opstellingen Red Bull Leipzig - Heidenheim
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Heidenheim zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Heidenheim zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.