Nabeschouwing Borussia Dortmund - Zenit (1-2) || Champions League 2013/2014

Woensdag 19 maart 2014 - 20:45 uur

In de Champions League 2013/2014 neemt Borussia Dortmund het woensdag 19 maart 2014 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zenit.

Via de Borussia Dortmund - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Zenit (1-2)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Zenit is geëindigd in een 1-2 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 16e minuut dacht Zenit op voorsprong te komen via een doelpunt van Hulk. Helaas voor Zenit werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 38e minuut was het Borussia Dortmund dat via S. Kehl dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. S. Rondón dacht na 73 minuten te scoren voor Zenit, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Zenit
1
2
LIVE Borussia Dortmund - Zenit 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Zenit Doelpunt Hulk Zenit
18' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor R. Lewandowski Borussia Dortmund
23' Gele kaart Zenit Gele kaart voor N. Lombaerts Zenit
38' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt S. Kehl met assist van M. Schmelzer Borussia Dortmund
46' Wissel Zenit Wissel Neto voor N. Lombaerts Zenit
55' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor S. Kehl Borussia Dortmund
62' Wissel Zenit Wissel S. Rondón voor A. Kerzhakov Zenit
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Jojić voor H. Mkhitaryan Borussia Dortmund
73' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Rondón met assist van D. Criscito Zenit
75' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Jojić Borussia Dortmund
77' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Durm voor M. Schmelzer Borussia Dortmund
84' Wissel Zenit Wissel I. Smolnikov voor V. Faizulin Zenit
91' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Hofmann voor P. Aubameyang Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Zenit
Opstellingen Borussia Dortmund - Zenit

Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Zenit

Borussia Dortmund en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2013/2014 van de Champions League.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Zenit in de Champions League vond plaats op 25 februari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Zenit slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.