Nabeschouwing Napoli - Borussia Dortmund (2-1) || Champions League 2013/2014

Woensdag 18 september 2013 - 20:45 uur

In de Champions League 2013/2014 neemt Napoli het woensdag 18 september 2013 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund.

Via de Napoli - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Borussia Dortmund (2-1)

Het Champions League duel tussen Napoli en Borussia Dortmund is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 29e minuut dacht Napoli op voorsprong te komen via een doelpunt van G. Higuaín. Helaas voor Napoli werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 47e minuut moest R. Weidenfeller van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Borussia Dortmund verder met een speler minder. L. Insigne dacht na 67 minuten te scoren voor Napoli, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 87e minuut scoorde Borussia Dortmund via C. Zúñiga, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Napoli - Borussia Dortmund
2
1
LIVE Napoli - Borussia Dortmund 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Higuaín met assist van C. Zúñiga Napoli
33' Gele kaart Napoli Gele kaart voor V. Behrami Napoli
36' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Britos Napoli
39' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Schmelzer Borussia Dortmund
47' Rode kaart Borussia Dortmund Rode kaart voor R. Weidenfeller Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel P. Aubameyang voor M. Hummels Borussia Dortmund
48' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Langerak voor J. Błaszczykowski Borussia Dortmund
67' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne Napoli
68' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Insigne Napoli
73' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor L. Insigne Napoli
76' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Hofmann voor H. Mkhitaryan Borussia Dortmund
78' Wissel Napoli Wissel G. Pandev voor G. Higuaín Napoli
87' Eigen doelpunt Borussia Dortmund Eigen doelpunt C. Zúñiga Borussia Dortmund
92' Wissel Napoli Wissel G. Mesto voor M. Hamšík Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Borussia Dortmund
Opstellingen Napoli - Borussia Dortmund

Voorbeschouwing Napoli - Borussia Dortmund

Napoli en Borussia Dortmund spelen tegen elkaar in seizoen 2013/2014 van de Champions League. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Napoli en Borussia Dortmund elkaar treffen in de Champions League.