Nabeschouwing Barcelona - Roma (4-1) || Champions League 2017/2018

Woensdag 4 april 2018 - 20:45 uur

In de Champions League 2017/2018 neemt Barcelona het woensdag 4 april 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Roma (4-1)

Het Champions League duel tussen Barcelona en Roma is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 4-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van D. De Rossi zette FC Barcelona op een 1-0 voorsprong in de 38e minuut van de wedstrijd. Een ongelukkig eigen doelpunt van K. Manolas zorgde ervoor dat FC Barcelona op 2-0 kwam te staan in de 55e minuut. In de 59e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee G. Pique zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 80 minuten deed E. Dzeko iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Roma werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 87e minuut wist L. Suarez namens FC Barcelona de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Roma 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Eigen doelpunt FC Barcelona Eigen doelpunt D. De Rossi A. Iniesta FC Barcelona 1-0
44' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Kolarov Roma
55' Eigen doelpunt FC Barcelona Eigen doelpunt K. Manolas FC Barcelona 2-0
59' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt G. Pique met assist van L. Suarez FC Barcelona 3-0
60' Wissel Roma Wissel M. Gonalons voor L. Pellegrini Roma
66' Wissel FC Barcelona Wissel Paulinho voor S. Busquets FC Barcelona
72' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor A. Florenzi Roma
77' Wissel Roma Wissel G. Defrel voor D. De Rossi Roma
80' Doelpunt Roma Doelpunt E. Dzeko met assist van D. Perotti Roma 3-1
83' Wissel FC Barcelona Wissel A. Gomes voor S. Roberto FC Barcelona
85' Wissel FC Barcelona Wissel D. Suarez voor A. Iniesta FC Barcelona
86' Gele kaart Roma Gele kaart voor K. Strootman Roma
87' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suarez FC Barcelona 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Roma
Opstellingen Barcelona - Roma

Voorbeschouwing Barcelona - Roma

Barcelona en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Roma in de Champions League vond plaats op 24 november 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Roma slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.