Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Manchester City (0-3) || Champions League 2018/2019

Dinsdag 23 oktober 2018 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Shakhtar Donetsk het dinsdag 23 oktober 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Donbass Arena in Donets'k.

Via de Shakhtar Donetsk - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Manchester City (0-3)

Het Champions League duel tussen Shakhtar Donetsk en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 0-3 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door David Silva, waarmee Manchester City met 0-1 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Laporte op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee Bernardo Silva zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande, waardoor Manchester City een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Shakhtar Donetsk - Manchester City 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Manchester City Doelpunt David Silva Manchester City 0-1
35' Doelpunt Manchester City Doelpunt A. Laporte met assist van K. De Bruyne Manchester City 0-2
62' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Alan Patrick voor V. Kovalenko Shakhtar Donetsk
69' Wissel Manchester City Wissel Bernardo Silva voor K. De Bruyne Manchester City
69' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel S. Bolbat voor N. Wellington Shakhtar Donetsk
71' Doelpunt Manchester City Doelpunt Bernardo Silva met assist van R. Mahrez Manchester City 0-3
80' Wissel Manchester City Wissel K. Walker voor J. Stones Manchester City
84' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Dentinho voor Fernando Shakhtar Donetsk
87' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor S. Krivtsov Shakhtar Donetsk
88' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor Gabriel Jesus Manchester City
94' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor N. Otamendi Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtar Donetsk - Manchester City
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Manchester City
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Manchester City

Shakhtar Donetsk en Manchester City spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Shakhtar Donetsk en Manchester City in de Champions League vond plaats op 6 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Shakhtar Donetsk. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Shakhtar Donetsk als Manchester City wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Shakhtar Donetsk 1
Winst Manchester City 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Shakhtar Donetsk op een 3e positie staat, terwijl we Manchester City terugvinden op de 2e plaats.