Nabeschouwing Barcelona - Olympique Lyon (5-1) || Champions League 2018/2019

Woensdag 13 maart 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Barcelona het woensdag 13 maart 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Olympique Lyon (5-1)

Het Champions League duel tussen Barcelona en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 5-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 17 minuten. L. Messi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Barcelona vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Barcelona vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Philippe Coutinho op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut wist Olympique Lyonnais de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via L. Tousart.

Na 78 minuten werd de voorsprong voor FC Barcelona vergroot nadat L. Messi de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 81e minuut nadat Piqué namens FC Barcelona de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 86e minuut en kwam op naam te staan van FC Barcelona speler O. Dembélé, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Szymon Marciniak bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Olympique Lyon 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Penalty FC Barcelona Penalty L. Messi FC Barcelona 1-0
31' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Philippe Coutinho met assist van L. Suárez FC Barcelona 2-0
33' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Fernando Marçal Olympique Lyonnais
34' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Gorgelin voor Anthony Lopes Olympique Lyonnais
49' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor M. Dembélé FC Barcelona
49' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor C. Lenglet Olympique Lyonnais
58' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Tousart Olympique Lyonnais 2-1
70' Wissel FC Barcelona Wissel O. Dembélé voor Philippe Coutinho FC Barcelona
73' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Traoré voor M. Depay Olympique Lyonnais
74' Wissel FC Barcelona Wissel A. Vidal voor Arthur FC Barcelona
77' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Cornet voor F. Mendy Olympique Lyonnais
78' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van Sergio Busquets FC Barcelona 3-1
81' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Piqué met assist van L. Messi FC Barcelona 4-1
83' Wissel FC Barcelona Wissel Nélson Semedo voor Sergi Roberto FC Barcelona
86' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt O. Dembélé met assist van L. Messi FC Barcelona 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Olympique Lyon
Opstellingen Barcelona - Olympique Lyon
De opstellingen van Barcelona en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Barcelona - Olympique Lyon

Barcelona en Olympique Lyon spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Olympique Lyon in de Champions League vond plaats op 19 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Olympique Lyon slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.