Nabeschouwing Bayern München - Benfica (5-1) || Champions League 2018/2019

Dinsdag 27 november 2018 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Bayern München het dinsdag 27 november 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Benfica (5-1)

Het Champions League duel tussen Bayern München en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 5-1 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door A. Robben, waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. FC Bayern München vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Robben op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut volgde een derde treffer van FC Bayern München, waarmee R. Lewandowski zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 46 minuten deed Gedson Fernandes iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Benfica werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 51e minuut nadat R. Lewandowski namens FC Bayern München de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 76e minuut en kwam op naam te staan van FC Bayern München speler F. Ribéry, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Orsato en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Bayern München - Benfica 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt A. Robben FC Bayern München 1-0
24' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor A. Robben FC Bayern München
30' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt A. Robben FC Bayern München 2-0
33' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor F. Ribéry FC Bayern München
36' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van J. Kimmich FC Bayern München 3-0
46' Wissel Benfica Wissel Gedson Fernandes voor Pizzi Benfica
46' Doelpunt Benfica Doelpunt Gedson Fernandes met assist van Jonas Benfica 3-1
51' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van J. Kimmich FC Bayern München 4-1
59' Wissel Benfica Wissel H. Seferović voor Jonas Benfica
72' Wissel FC Bayern München Wissel Renato Sanches voor A. Robben FC Bayern München
76' Wissel Benfica Wissel Alfa Semedo voor L. Fejsa Benfica
76' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt F. Ribéry met assist van D. Alaba FC Bayern München 5-1
77' Wissel FC Bayern München Wissel S. Wagner voor F. Ribéry FC Bayern München
81' Wissel FC Bayern München Wissel Jeong Woo-Yeong voor T. Müller FC Bayern München
87' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Alfa Semedo Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Benfica
Opstellingen Bayern München - Benfica
De opstellingen van Bayern München en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach
Voorbeschouwing Bayern München - Benfica

Bayern München en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Benfica in de Champions League vond plaats op 19 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Benfica slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayern München 2
Winst Benfica 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayern München op een 1e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.