Nabeschouwing Borussia Dortmund - Barcelona (0-0) || Champions League

Dinsdag 17 september 2019 - 21:00 uur

In de Champions League neemt Borussia Dortmund het dinsdag 17 september 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Signal-Iduna-Park in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Barcelona (0-0)

In de Champions League heeft de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Barcelona geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Borussia Dortmund kreeg in de 57e minuut een strafschop toegekend, die door M. Reus werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Het meeste balbezit was gedurende de wedstrijd voor Barcelona, dat de bal veel in de ploeg hield en daarmee voldoende mogelijkheid had om iets op te bouwen. Veruit de meeste mogelijkheden waren voor Borussia Dortmund, dat genoeg kansen kreeg om tot een goal te komen. Ondanks alle kansen wilde het echter maar niet lukken om de bal in het doel te krijgen, waardoor de stand onveranderd bleef terwijl het einde van de wedstrijd steeds meer naderde.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Ovidiu Hațegan niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Barcelona
Balbezit
40%
60%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
17
7
Schoten op doel
5
1
Aanvallen
86
148
Gevaarlijke aanvallen
59
78
Passes
463
664
Overtredingen
11
10
Buitenspel
2
0
Corners
3
8
Wissels
5
9
LIVE Borussia Dortmund - Barcelona 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Delaney Borussia Dortmund
40' Wissel Barcelona Wissel S. Roberto voor J. Alba Barcelona
47' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Hazard Borussia Dortmund
50' Gele kaart Barcelona Gele kaart voor G. Pique Barcelona
55' Gele kaart Barcelona Gele kaart voor N. Semedo Barcelona
57' Penalty gemist Borussia Dortmund Penalty gemist M. Reus Borussia Dortmund
59' Wissel Barcelona Wissel L. Messi voor A. Fati Barcelona
60' Wissel Barcelona Wissel I. Rakitic voor S. Busquets Barcelona
70' Gele kaart Barcelona Gele kaart voor I. Rakitic Barcelona
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor T. Hazard Borussia Dortmund
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bruun Larsen voor P. Alcacer Borussia Dortmund
Opstellingen Borussia Dortmund - Barcelona
De opstellingen van Borussia Dortmund en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Lucien Favre
Wissels Borussia Dortmund
# Speler Pos.
20 Jonas Hupe K
2 Dan-Axel Zagadou V
10 Mario Götze M
8 Mahmoud Dahoud M
33 Julian Weigl M
34 Jacob Bruun Larsen A
19 Julian Brandt A
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Barcelona

Borussia Dortmund en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ovidiu Hațegan en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Borussia Dortmund en Barcelona elkaar treffen in de Champions League.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 0
Winst Barcelona 0
Gelijkspel 0
Totaal

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Borussia Dortmund - Barcelona Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Barcelona Live Borussia Dortmund - Barcelona Live Borussia Dortmund - Barcelona kijken Borussia Dortmund - Barcelona kijken Live Borussia Dortmund - Barcelona stream Borussia Dortmund - Barcelona Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Barcelona Uitslag Borussia Dortmund - Barcelona Statistieken Borussia Dortmund - Barcelona Champions League 2019/2020 Borussia Dortmund - Barcelona wedden Borussia Dortmund - Barcelona gokken Borussia Dortmund - Barcelona Unibet