Nabeschouwing Porto - Roma (3-1) (na verlenging) || Champions League 2018/2019

Woensdag 6 maart 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Porto het woensdag 6 maart 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Roma (3-1) (na verlenging)

Het Champions League duel tussen Porto en Roma is onder leiding van scheidsrechter Cüneyt Çakιr geëindigd in een 3-1 overwinning voor Porto. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Porto dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Tiquinho, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. De eerste goal viel in de eerste helft, na 26 minuten was het Tiquinho die Porto op een 1-0 voorsprong zette. Door een benutte penalty kwam Roma vervolgens op 1-1. Het was D. De Rossi die vanaf 11 meter wist te scoren in de 37e minuut.

D. De Rossi zette Roma even later op 1-1 nadat hij een door scheidsrechter Cüneyt Çakιr toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 52e minuut nadat M. Marega namens Porto de bal tussen de palen wist te werken: 2-1. Even later was het opnieuw M. Marega die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Porto op 2-1 in de 52e minuut. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Namens Porto mocht Alex Telles in de 117e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 3-1.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Cüneyt Çakιr af en was het Porto die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-1 overwinning.

LIVE Porto - Roma 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
18' Gele kaart Porto Gele kaart voor H. Herrera Porto
26' Doelpunt Porto Doelpunt Tiquinho met assist van M. Marega Porto 1-0
37' Penalty Roma Penalty D. De Rossi Roma 1-1
47' Gele kaart Porto Gele kaart voor Danilo Pereira Porto
49' Wissel Roma Wissel Lorenzo Pellegrini voor D. De Rossi Roma
52' Doelpunt Porto Doelpunt M. Marega met assist van Jesús Corona Porto 2-1
55' Wissel Roma Wissel A. Florenzi voor R. Karsdorp Roma
55' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Karsdorp Roma
58' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
58' Gele kaart Roma Gele kaart voor E. Džeko Roma
69' Wissel Porto Wissel Y. Brahimi voor Jesús Corona Porto
76' Wissel Roma Wissel B. Cristante voor Ivan Marcano Roma
77' Wissel Roma Wissel B. Cristante voor Ivan Marcano Roma
78' Wissel Porto Wissel Fernando voor Tiquinho Porto
81' Gele kaart Roma Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini Roma
94' Wissel Porto Wissel Hernâni voor Otavinho Porto
96' Wissel Roma Wissel P. Schick voor Lorenzo Pellegrini Roma
103' Wissel Porto Wissel M. Pereira voor Éder Militão Porto
116' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Florenzi Roma
117' Penalty Porto Penalty Alex Telles Porto 3-1
118' Gele kaart Porto Gele kaart voor Alex Telles Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Roma
Opstellingen Porto - Roma
De opstellingen van Porto en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Roma zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Roma

Porto en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Cüneyt Çakιr en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Roma in de Champions League vond plaats op 12 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Porto als Roma wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.