Nabeschouwing Roma - Porto (2-1) || Champions League 2018/2019

Dinsdag 12 februari 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Roma het dinsdag 12 februari 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Porto (2-1)

Het Champions League duel tussen Roma en Porto is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 2-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door N. Zaniolo, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 76e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Zaniolo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 79e minuut wist Porto de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Adrián. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Porto kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie, waardoor Roma een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Roma - Porto 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

68' Wissel Porto Wissel Adrián voor Y. Brahimi Porto
70' Doelpunt Roma Doelpunt N. Zaniolo met assist van E. Džeko Roma 1-0
74' Gele kaart Porto Gele kaart voor H. Herrera Porto
76' Wissel Porto Wissel André Pereira voor Fernando Porto
76' Doelpunt Roma Doelpunt N. Zaniolo met assist van E. Džeko Roma 2-0
79' Doelpunt Porto Doelpunt Adrián met assist van Tiquinho Porto 2-1
83' Wissel Roma Wissel S. Nzonzi voor Lorenzo Pellegrini Roma
84' Wissel Porto Wissel Hernâni voor Otavinho Porto
87' Wissel Roma Wissel D. Santon voor N. Zaniolo Roma
88' Gele kaart Roma Gele kaart voor S. El Shaarawy Roma
90' Wissel Roma Wissel J. Kluivert voor S. El Shaarawy Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Porto
Opstellingen Roma - Porto
De opstellingen van Roma en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Porto

Roma en Porto spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Porto in de Champions League vond plaats op 23 augustus 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 1 keer wist de ploeg van Roma te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Roma. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.