Nabeschouwing Salzburg - Napoli (2-3) || Champions League 2019/2020

Woensdag 23 oktober 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Salzburg het woensdag 23 oktober 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Wals-Siezenheim.

Via de Salzburg - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Napoli (2-3)

Het Champions League duel tussen Salzburg en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 2-3 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door D. Mertens, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van E. B. Haaland in de 40e minuut zorgde er even later voor dat Salzburg weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 64e minuut zette D. Mertens zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. B. Haaland de 2-2 maakte voor Salzburg. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 73e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. Insigne de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Clément Turpin en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Salzburg - Napoli 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van J. Callejon Napoli 0-1
33' Wissel Salzburg Wissel Carlos voor C. Stankovic Salzburg
38' Gele kaart Napoli Gele kaart voor H. Lozano Napoli
39' Gele kaart Napoli Gele kaart voor K. Malcuit Napoli
40' Penalty Salzburg Penalty E. B. Haaland Salzburg 1-1
47' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor E. B. Haaland Salzburg
64' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van K. Malcuit Napoli 1-2
65' Wissel Napoli Wissel L. Insigne voor H. Lozano Napoli
68' Wissel Salzburg Wissel M. Ashimeru voor P. Daka Salzburg
72' Doelpunt Salzburg Doelpunt E. B. Haaland met assist van Z. Junuzovic Salzburg 2-2
73' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van D. Mertens Napoli 2-3
76' Wissel Napoli Wissel F. Llorente voor D. Mertens Napoli
80' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor J. Callejon Napoli
89' Wissel Salzburg Wissel S. Koita voor E. Mwepu Salzburg
90' Gele kaart Napoli Gele kaart voor F. Llorente Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Napoli
Opstellingen Salzburg - Napoli
De opstellingen van Salzburg en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Jesse Marsch
Voorbeschouwing Salzburg - Napoli

Salzburg en Napoli spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Salzburg en Napoli elkaar treffen in de Champions League.

Winst Salzburg 0
Winst Napoli 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salzburg op een 2e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 1e plaats.