Nabeschouwing Juventus - Porto (3-2) (na verlenging) || Champions League 2020/2021

Dinsdag 9 maart 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2020/2021 neemt Juventus het dinsdag 9 maart 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Porto (3-2) (na verlenging)

Het Champions League duel tussen Juventus en Porto is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 3-2 overwinning voor Juventus. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Juventus dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 19 minuten. Sergio Oliveira maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Porto vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Juventus kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Chiesa, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut kreeg M. Taremi van Porto voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Porto de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 63e minuut was het Juventus dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van F. Chiesa. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Na 115 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Sergio Oliveira de 2-2 maakte namens Porto. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Juventus dat via A. Rabiot nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 117e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Björn Kuipers af en was het Juventus die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

LIVE Juventus - Porto 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Penalty Porto Penalty Sergio Oliveira Porto 0-1
47' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otavio Porto
49' Doelpunt Juventus Doelpunt F. Chiesa met assist van C. Ronaldo Juventus 1-1
52' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Taremi Porto
54' Tweede gele kaart Porto Tweede gele kaart voor M. Taremi Porto
62' Wissel Porto Wissel M. Sarr voor Otavio Porto
63' Doelpunt Juventus Doelpunt F. Chiesa met assist van J. Cuadrado Juventus 2-1
71' Wissel Porto Wissel M. Luis Diaz voor Z. Sanusi Porto
75' Wissel Juventus Wissel M. de Ligt voor L. Bonucci Juventus
75' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor A. Ramsey Juventus
90' Wissel Porto Wissel M. Grujic voor M. Uribe Porto
91' VAR: Afgekeurd doelpunt Á. Morata Martín Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Á. Morata Martín Juventus
93' Gele kaart Juventus Gele kaart voor F. Chiesa Juventus
92' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
97' Gele kaart Porto Gele kaart voor Sergio Oliveira Porto
102' Wissel Juventus Wissel D. Kulusevski voor Arthur Juventus
102' Wissel Juventus Wissel F. Bernardeschi voor F. Chiesa Juventus
103' Gele kaart Juventus Gele kaart voor F. Bernardeschi Juventus
106' Wissel Porto Wissel Martinez Toni voor M. Marega Porto
114' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Rabiot Juventus
115' Doelpunt Porto Doelpunt Sergio Oliveira Porto 2-2
117' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Rabiot met assist van F. Bernardeschi Juventus 3-2
118' Wissel Porto Wissel D. Leite voor J. Corona Porto
119' Wissel Porto Wissel M. Ndiaye voor Sergio Oliveira Porto
122' Gele kaart Porto Gele kaart voor C. Mbemba Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Porto
Opstellingen Juventus - Porto
De opstellingen van Juventus en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Porto

Juventus en Porto spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Porto in de Champions League vond plaats op 17 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Juventus favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Porto slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.