Nabeschouwing Borussia Dortmund - Besiktas (5-0) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 7 december 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Borussia Dortmund het dinsdag 7 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Besiktas. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Besiktas live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Besiktas (5-0)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Besiktas is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 5-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door D. Malen, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. In de 43e minuut moest Welinton van het veld vertrekken nadat scheidsrechter François Letexier een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Beşiktaş verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Borussia Dortmund vervolgens op 2-0. Het was M. Reus die vanaf 11 meter wist te scoren in de 47e minuut.

In de 53e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee M. Reus zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Borussia Dortmund geen gas terug, waardoor in de 68e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van E. Haaland. De vijfde treffer van Borussia Dortmund viel in de 81e minuut en kwam op naam te staan van E. Haaland.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter François Letexier en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Besiktas 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Besiktas teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt D. Malen met assist van J. Bellingham Borussia Dortmund 1-0
31' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor F. Montero Beşiktaş
39' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor C. Larin Beşiktaş
43' Rode kaart Beşiktaş Rode kaart voor Welinton Beşiktaş
44' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor Josef Beşiktaş
47' Penalty Borussia Dortmund Penalty M. Reus Borussia Dortmund 2-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel Reinier voor T. Meunier Borussia Dortmund
46' Wissel Beşiktaş Wissel V. Rosier voor K. Karaman Beşiktaş
53' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van M. Dahoud Borussia Dortmund 3-0
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel F. Passlack voor M. Wolf Borussia Dortmund
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Haaland voor M. Reus Borussia Dortmund
68' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van N. Schulz Borussia Dortmund 4-0
69' Wissel Beşiktaş Wissel R. Ghezzal voor C. Larin Beşiktaş
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel R. Guerreiro voor J. Bellingham Borussia Dortmund
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Pongracic voor D. Zagadou Borussia Dortmund
76' Wissel Beşiktaş Wissel S. Ucan voor C. Bozdogan Beşiktaş
81' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van M. Dahoud Borussia Dortmund 5-0
82' Wissel Beşiktaş Wissel A. Hutchinson voor Josef Beşiktaş
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Besiktas
Opstellingen Borussia Dortmund - Besiktas
De opstellingen van Borussia Dortmund en Besiktas zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Besiktas zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.