Nabeschouwing Liverpool - Milan (3-2) || Champions League 2021/2022

Woensdag 15 september 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Liverpool het woensdag 15 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Milan (3-2)

Het Champions League duel tussen Liverpool en Milan is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 3-2 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van F. Tomori zette Liverpool op een 1-0 voorsprong in de 9e minuut van de wedstrijd. Liverpool kreeg via M. Salah in de 14e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Szymon Marciniak de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de openingsgoal kwam Milan in de 42e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van A. Rebic.

In de 44e minuut was het Milan dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van B. Diaz. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat M. Salah van Liverpool de 2-2 maakte in de 49e minuut. Liverpool kwam op voorsprong nadat J. Henderson de 3-2 wist te maken na 69 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Szymon Marciniak en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Liverpool - Milan 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Eigen doelpunt Liverpool Eigen doelpunt F. Tomori T. Alexander-Arnold Liverpool 1-0
13' Gele kaart Milan Gele kaart voor I. Bennacer Milan
14' Penalty gemist Liverpool Penalty gemist M. Salah Liverpool
42' Doelpunt Milan Doelpunt A. Rebic met assist van R. Leao Milan 1-1
44' Doelpunt Milan Doelpunt B. Diaz Milan 1-2
49' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van D. Origi Liverpool 2-2
61' Gele kaart Milan Gele kaart voor B. Diaz Milan
62' Wissel Milan Wissel O. Giroud voor R. Leao Milan
62' Wissel Milan Wissel A. Florenzi voor A. Saelemaekers Milan
63' Wissel Liverpool Wissel S. Mane voor D. Origi Liverpool
69' Doelpunt Liverpool Doelpunt J. Henderson Liverpool 3-2
71' Wissel Liverpool Wissel C. Jones voor D. Jota Liverpool
71' Wissel Liverpool Wissel T. Alcantara voor N. Keita Liverpool
71' Wissel Milan Wissel S. Tonali voor I. Bennacer Milan
83' Wissel Milan Wissel D. Maldini voor A. Rebic Milan
84' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor M. Salah Liverpool
84' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor J. Henderson Liverpool
93' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Milner Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Milan
Opstellingen Liverpool - Milan
De opstellingen van Liverpool en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Milan

Liverpool en Milan spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Milan in de Champions League vond plaats op 23 mei 2007 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 1 keer wist de ploeg van Liverpool te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Liverpool. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.