Nabeschouwing Manchester City - PSG (2-1) || Champions League 2021/2022

Woensdag 24 november 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Manchester City het woensdag 24 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - PSG (2-1)

Het Champions League duel tussen Manchester City en PSG is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 2-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door K. Mbappe, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Manchester City kwam in de 63e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Sterling, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette Gabriel Jesus zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Orsato, waardoor Manchester City een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Manchester City - PSG 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

50' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe Paris Saint Germain 0-1
54' Wissel Manchester City Wissel Gabriel Jesus voor O. Zinchenko Manchester City
55' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Rodri Manchester City
61' Wissel Paris Saint Germain Wissel Danilo voor A. Herrera Paris Saint Germain
63' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van Gabriel Jesus Manchester City 1-1
67' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Di Maria voor I. Gueye Paris Saint Germain
67' Wissel Paris Saint Germain Wissel T. Kehrer voor N. Mendes Paris Saint Germain
76' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van B. Silva Manchester City 2-1
80' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. Cancelo Manchester City
93' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Gabriel Jesus Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - PSG
Opstellingen Manchester City - PSG
De opstellingen van Manchester City en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PSG zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - PSG

Manchester City en PSG spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en PSG in de Champions League vond plaats op 28 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl PSG slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester City 3
Winst PSG 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 2e plaats.