Nabeschouwing Manchester United - Atalanta (3-2) || Champions League 2021/2022

Woensdag 20 oktober 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Manchester United het woensdag 20 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Atalanta (3-2)

Het Champions League duel tussen Manchester United en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 3-2 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door M. Pasalic, waarmee Atalanta met 0-1 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Demiral op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut wist Manchester United de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Rashford.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat H. Maguire de 2-2 maakte voor Manchester United. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Manchester United dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat C. Ronaldo de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Szymon Marciniak en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Manchester United.

LIVE Manchester United - Atalanta 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Pasalic met assist van D. Zappacosta Atalanta 0-1
29' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Demiral met assist van T. Koopmeiners Atalanta 0-2
46' Wissel Atalanta Wissel M. Lovato voor M. Demiral Atalanta
53' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van B. Fernandes Manchester United 1-2
55' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. Lovato Atalanta
56' Wissel Atalanta Wissel D. Zapata voor L. Muriel Atalanta
57' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. Pasalic Atalanta
57' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. De Roon Atalanta
64' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor L. Shaw Manchester United
66' Wissel Manchester United Wissel P. Pogba voor S. McTominay Manchester United
66' Wissel Manchester United Wissel E. Cavani voor M. Rashford Manchester United
68' Wissel Atalanta Wissel A. Miranchuk voor J. Ilicic Atalanta
68' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor M. Pasalic Atalanta
73' Wissel Manchester United Wissel J. Sancho voor M. Greenwood Manchester United
75' Doelpunt Manchester United Doelpunt H. Maguire met assist van B. Fernandes Manchester United 2-2
80' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. L. Palomino Atalanta
80' Wissel Atalanta Wissel G. Pezzella voor T. Koopmeiners Atalanta
81' Doelpunt Manchester United Doelpunt C. Ronaldo met assist van L. Shaw Manchester United 3-2
88' Wissel Manchester United Wissel N. Matic voor Fred Manchester United
93' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor N. Matic Manchester United
95' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor E. Cavani Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Atalanta
Opstellingen Manchester United - Atalanta
De opstellingen van Manchester United en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Manchester United - Atalanta

Manchester United en Atalanta spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Manchester United en Atalanta elkaar treffen in de Champions League.

Winst Manchester United 0
Winst Atalanta 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 2e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 1e plaats.