Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Manchester City (2-1) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 7 december 2021 - 18:45 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Red Bull Leipzig het dinsdag 7 december 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Manchester City (2-1)

Het Champions League duel tussen Red Bull Leipzig en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer geëindigd in een 2-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door D. Szoboszlai, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 71e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Silva op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut wist Manchester City de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Mahrez. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Manchester City kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 83e minuut werd K. Walker van Manchester City met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Manchester City het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sandro Schärer, waardoor Red Bull Leipzig een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Red Bull Leipzig - Manchester City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor K. Kampl RB Leipzig
24' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt D. Szoboszlai met assist van K. Laimer RB Leipzig 1-0
30' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor K. De Bruyne Manchester City
46' Wissel Manchester City Wissel R. Sterling voor P. Foden Manchester City
46' Wissel RB Leipzig Wissel M. Simakan voor L. Klostermann RB Leipzig
63' Wissel RB Leipzig Wissel T. Adams voor K. Laimer RB Leipzig
71' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Silva met assist van E. Forsberg RB Leipzig 2-0
77' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Mahrez met assist van O. Zinchenko Manchester City 2-1
79' Wissel RB Leipzig Wissel B. Henrichs voor N. Mukiele RB Leipzig
79' Wissel RB Leipzig Wissel B. Brobbey voor E. Forsberg RB Leipzig
81' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. Stones Manchester City
83' Rode kaart Manchester City Rode kaart voor K. Walker Manchester City
86' Wissel RB Leipzig Wissel I. Moriba voor A. Silva RB Leipzig
87' Wissel Manchester City Wissel C. Palmer voor K. De Bruyne Manchester City
87' Wissel Manchester City Wissel R. Dias voor N. Ake Manchester City
91' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor T. Adams RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Manchester City
Opstellingen Red Bull Leipzig - Manchester City
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.