Nabeschouwing Ajax - Napoli (1-6) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 4 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Ajax het dinsdag 4 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Napoli (1-6)

Het Champions League duel tussen Ajax en Napoli is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 1-6 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door M. Kudus, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Napoli kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Raspadori, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette G. Di Lorenzo zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 45 minuten werd de voorsprong voor Napoli vergroot nadat P. Zielinski de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 47e minuut nadat G. Raspadori namens Napoli de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 63e minuut was het K. Kvaratskhelia van Napoli wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Na 73 minuten moest Ajax speler D. Tadic het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Ajax de wedstrijd uit moest spelen met een man minder. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door G. Simeone van Napoli die daarmee in de 81e minuut de eindstand bepaalde: 1-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter François Letexier en eindigde de wedstrijd dus met een 1-6 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Ajax - Napoli 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Kudus met assist van K. Taylor Ajax 1-0
18' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Raspadori met assist van M. Olivera Napoli 1-1
21' Gele kaart Napoli Gele kaart voor G. Raspadori Napoli
27' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Spalletti Napoli
30' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Timber Ajax
33' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Di Lorenzo met assist van K. Kvaratskhelia Napoli 1-2
38' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Tadic Ajax
45' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zielinski met assist van A. Z. Anguissa Napoli 1-3
46' Wissel Napoli Wissel T. Ndombele voor P. Zielinski Napoli
47' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Raspadori met assist van A. Z. Anguissa Napoli 1-4
63' Doelpunt Napoli Doelpunt K. Kvaratskhelia met assist van G. Raspadori Napoli 1-5
64' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor K. Kvaratskhelia Napoli
64' Wissel Napoli Wissel G. Simeone voor G. Raspadori Napoli
72' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor S. Berghuis Ajax
72' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor K. Taylor Ajax
73' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor D. Tadic Ajax
80' Wissel Napoli Wissel G. Gaetano voor S. Lobotka Napoli
80' Wissel Ajax Wissel F. Grillitsch voor J. Timber Ajax
81' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Simeone met assist van T. Ndombele Napoli 1-6
84' Wissel Napoli Wissel A. Zanoli voor G. Di Lorenzo Napoli
84' Wissel Ajax Wissel Y. Baas voor D. Rensch Ajax
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor M. Kudus Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Napoli
Opstellingen Ajax - Napoli
De opstellingen van Ajax en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Napoli

Ajax en Napoli spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en Napoli elkaar treffen in de Champions League.

Winst Ajax 0
Winst Napoli 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 1e plaats.