Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Porto (0-3) || Champions League 2022/2023

Woensdag 12 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Bayer Leverkusen het woensdag 12 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Porto (0-3)

Het Champions League duel tussen Bayer Leverkusen en Porto is onder leiding van scheidsrechter Istvan Kovacs geëindigd in een 0-3 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Galeno, waarmee Porto met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 53e minuut voor dat Porto via M. Taremi op 0-2 kwam te staan. In de 64e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het M. Taremi van Porto die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 0-3.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Istvan Kovacs, waardoor Porto een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Bayer Leverkusen - Porto 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Porto Doelpunt Galeno met assist van Diogo Costa Porto 0-1
17' Gele kaart Porto Gele kaart voor S. Conceicao Porto
32' Gele kaart Porto Gele kaart voor Joao Mario Porto
36' VAR: Afgekeurd doelpunt P. Schick Afgekeurd doelpunt vanwege hands P. Schick Bayer 04 Leverkusen
46' Wissel Porto Wissel Evanilson voor Joao Mario Porto
53' Penalty Porto Penalty M. Taremi Porto 0-2
57' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor A. Adli Bayer 04 Leverkusen
63' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen
64' Penalty Porto Penalty M. Taremi Porto 0-3
64' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
69' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Hlozek voor C. Hudson-Odoi Bayer 04 Leverkusen
69' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel E. Tapsoba voor O. Kossounou Bayer 04 Leverkusen
84' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Paulinho Bayer 04 Leverkusen
85' Wissel Porto Wissel G. Borges voor Galeno Porto
85' Wissel Porto Wissel B. Folha voor M. Uribe Porto
88' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel T. Fosu-Mensah voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
92' Wissel Porto Wissel D. Loader voor M. Taremi Porto
92' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor S. Eustaquio Porto
93' Gele kaart Porto Gele kaart voor G. Borges Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Porto
Opstellingen Bayer Leverkusen - Porto
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Xabier Alonso Olano
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Porto

Bayer Leverkusen en Porto spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Istvan Kovacs en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Porto in de Champions League vond plaats op 4 oktober 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 1 keer wist de ploeg van Bayer Leverkusen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Bayer Leverkusen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 0
Winst Porto 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 3e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 4e plaats.