Nabeschouwing Bayern München - Barcelona (2-0) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 13 september 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Bayern München het dinsdag 13 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Barcelona (2-0)

Het Champions League duel tussen Bayern München en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 2-0 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door L. Hernandez, waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. FC Bayern München vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Sane op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Bayern München.

LIVE Bayern München - Barcelona 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor M. Sabitzer FC Bayern München
21' Wissel FC Bayern München Wissel N. Mazraoui voor B. Pavard FC Bayern München
46' Wissel FC Bayern München Wissel L. Goretzka voor M. Sabitzer FC Bayern München
48' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Busquets FC Barcelona
50' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt L. Hernandez met assist van J. Kimmich FC Bayern München 1-0
54' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt L. Sane met assist van J. Musiala FC Bayern München 2-0
61' Wissel FC Barcelona Wissel F. Torres voor Raphinha FC Barcelona
61' Wissel FC Barcelona Wissel F. de Jong voor Gavi FC Barcelona
70' Wissel FC Bayern München Wissel S. Gnabry voor S. Mane FC Bayern München
70' Wissel FC Barcelona Wissel E. Garcia voor A. Christensen FC Barcelona
74' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor J. Kimmich FC Bayern München
80' Wissel FC Bayern München Wissel M. Tel voor L. Sane FC Bayern München
80' Wissel FC Bayern München Wissel R. Gravenberch voor J. Musiala FC Bayern München
80' Wissel FC Barcelona Wissel A. Fati voor O. Dembele FC Barcelona
80' Wissel FC Barcelona Wissel F. Kessie voor S. Busquets FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Barcelona
Opstellingen Bayern München - Barcelona
De opstellingen van Bayern München en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Julian Nagelsmann
Voorbeschouwing Bayern München - Barcelona

Bayern München en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Barcelona in de Champions League vond plaats op 8 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Barcelona slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayern München 6
Winst Barcelona 2
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayern München op een 2e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 1e plaats.