Nabeschouwing Benfica - Juventus (4-3) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 25 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Benfica het dinsdag 25 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Juventus (4-3)

Het Champions League duel tussen Benfica en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Srđan Jovanović geëindigd in een 4-3 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door A. Silva, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Juventus kwam in de 21e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Kean, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Benfica vervolgens op 2-1. Het was Joao Mario die vanaf 11 meter wist te scoren in de 28e minuut.

Na 35 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat Rafa Silva de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 50e minuut nadat Rafa Silva namens Benfica de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 77e minuut was het A. Milik van Juventus wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Juventus mocht W. McKennie in de 79e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 4-3.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Srđan Jovanović en eindigde de wedstrijd dus met een 4-3 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Juventus 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Benfica Doelpunt A. Silva met assist van E. Fernandez Benfica 1-0
21' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Kean Juventus 1-1
28' Penalty Benfica Penalty Joao Mario Benfica 2-1
35' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa Silva met assist van Joao Mario Benfica 3-1
46' Wissel Juventus Wissel A. Milik voor M. Kean Juventus
50' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa Silva met assist van A. Grimaldo Benfica 4-1
60' Wissel Juventus Wissel Alex Sandro voor L. Bonucci Juventus
60' Wissel Juventus Wissel F. Miretti voor J. Cuadrado Juventus
62' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Danilo Juventus
70' Wissel Juventus Wissel M. Soule voor D. Vlahovic Juventus
70' Wissel Juventus Wissel S. Iling voor F. Kostic Juventus
77' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Milik met assist van S. Iling Juventus 4-2
79' Doelpunt Juventus Doelpunt W. McKennie Juventus 4-3
81' Wissel Benfica Wissel Gilberto voor A. Bah Benfica
84' Gele kaart Benfica Gele kaart voor E. Fernandez Benfica
87' Wissel Benfica Wissel P. Musa voor Rafa Silva Benfica
87' Wissel Benfica Wissel D. Neres voor G. Ramos Benfica
94' Wissel Benfica Wissel Chiquinho voor Joao Mario Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Juventus
Opstellingen Benfica - Juventus
De opstellingen van Benfica en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Massimiliano Allegri
Voorbeschouwing Benfica - Juventus

Benfica en Juventus spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Srđan Jovanović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Juventus in de Champions League vond plaats op 14 september 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Juventus slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 1
Winst Juventus 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.