Nabeschouwing Club Brugge - Bayer Leverkusen (1-0) || Champions League 2022/2023

Woensdag 7 september 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Club Brugge het woensdag 7 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Bayer Leverkusen (1-0)

Het Champions League duel tussen Club Brugge en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Irfan Peljto geëindigd in een 1-0 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door A. Sylla, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Bayer Leverkusen dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Club Brugge - Bayer Leverkusen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Sylla met assist van A. Skov Olsen Club Brugge 1-0
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel E. Palacios voor C. Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
59' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor E. Palacios Bayer 04 Leverkusen
62' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor R. Andrich Bayer 04 Leverkusen
64' Wissel Club Brugge Wissel R. Yaremchuk voor F. Jutgla Club Brugge
67' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Demirbay voor R. Andrich Bayer 04 Leverkusen
67' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Hlozek voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
68' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
73' VAR: Afgekeurd doelpunt P. Schick Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel P. Schick Bayer 04 Leverkusen
78' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor K. Sowah Club Brugge
83' Wissel Club Brugge Wissel E. Balanta voor R. Onyedika Club Brugge
83' Wissel Club Brugge Wissel C. Sandra voor A. Skov Olsen Club Brugge
86' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor C. Hudson-Odoi Bayer 04 Leverkusen
86' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel S. Azmoun voor J. Frimpong Bayer 04 Leverkusen
89' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor K. Sowah Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Bayer Leverkusen
Opstellingen Club Brugge - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Club Brugge en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Carl Hoefkens
Voorbeschouwing Club Brugge - Bayer Leverkusen

Club Brugge en Bayer Leverkusen spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Irfan Peljto en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Club Brugge en Bayer Leverkusen elkaar treffen in de Champions League.