Nabeschouwing Maccabi Haifa - Benfica (1-6) || Champions League 2022/2023

Woensdag 2 november 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Maccabi Haifa het woensdag 2 november 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Sammy Ofer Stadium in Haifa.

Via de Maccabi Haifa - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Maccabi Haifa - Benfica (1-6)

Het Champions League duel tussen Maccabi Haifa en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 1-6 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door G. Ramos, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van T. Chery in de 26e minuut zorgde er even later voor dat Maccabi Haifa weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 59e minuut zette P. Musa zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Benfica de leiding in de wedstrijd nam.

Na 69 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat A. Grimaldo de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 73e minuut nadat Rafa Silva namens Benfica de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 88e minuut was het Henrique Araujo van Benfica wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens Benfica mocht Joao Mario in de 92e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor bij een 1-6 eindstand in het voordeel van Benfica.

LIVE Maccabi Haifa - Benfica 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Maccabi Haifa - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Benfica Doelpunt G. Ramos met assist van N. Otamendi Benfica 0-1
26' Penalty Maccabi Haifa Penalty T. Chery Maccabi Haifa 1-1
32' Wissel Benfica Wissel P. Musa voor G. Ramos Benfica
32' Wissel Benfica Wissel Chiquinho voor F. Aursnes Benfica
46' Gele kaart Benfica Gele kaart voor D. Neres Benfica
59' Doelpunt Benfica Doelpunt P. Musa met assist van A. Bah Benfica 1-2
63' Wissel Maccabi Haifa Wissel O. Atzili voor R. Meir Maccabi Haifa
63' Wissel Maccabi Haifa Wissel M. Tchibota voor D. David Maccabi Haifa
69' Doelpunt Benfica Doelpunt A. Grimaldo Benfica 1-3
73' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa Silva met assist van D. Neres Benfica 1-4
77' Wissel Maccabi Haifa Wissel N. Rukavytsya voor F. Pierrot Maccabi Haifa
77' Wissel Maccabi Haifa Wissel O. Arad voor A. Mohamed Maccabi Haifa
82' Wissel Benfica Wissel Henrique Araujo voor Rafa Silva Benfica
82' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor D. Neres Benfica
85' Wissel Maccabi Haifa Wissel S. Menahem voor P. Cornud Maccabi Haifa
85' Gele kaart Maccabi Haifa Gele kaart voor M. Abu Fani Maccabi Haifa
88' Doelpunt Benfica Doelpunt Henrique Araujo met assist van A. Bah Benfica 1-5
88' Wissel Benfica Wissel Lucas Verissimo voor A. Silva Benfica
89' Gele kaart Maccabi Haifa Gele kaart voor S. Menahem Maccabi Haifa
92' Doelpunt Benfica Doelpunt Joao Mario met assist van Chiquinho Benfica 1-6
93' Gele kaart Maccabi Haifa Gele kaart voor O. Atzili Maccabi Haifa
Video hoogtepunten en samenvatting Maccabi Haifa - Benfica
Opstellingen Maccabi Haifa - Benfica
De opstellingen van Maccabi Haifa en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Maccabi Haifa gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.