Nabeschouwing Milan - Dinamo Zagreb (3-1) || Champions League 2022/2023

Woensdag 14 september 2022 - 18:45 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Milan het woensdag 14 september 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb. De wedstrijd wordt gespeeld in Centro Sportivo Giacinto Facchetti in Milano.

Via de Milan - Dinamo Zagreb live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Dinamo Zagreb (3-1)

Het Champions League duel tussen Milan en Dinamo Zagreb is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 3-1 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 45 minuten. O. Giroud maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Milan vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Milan vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Saelemaekers op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 56e minuut wist Dinamo Zagreb de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Orsic.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor Milan vergroot nadat T. Pobega de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Milan.

LIVE Milan - Dinamo Zagreb 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Dinamo Zagreb teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Penalty Milan Penalty O. Giroud Milan 1-0
47' Doelpunt Milan Doelpunt A. Saelemaekers met assist van R. Leao Milan 2-0
51' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Pioli Milan
56' Doelpunt Dinamo Zagreb Doelpunt M. Orsic met assist van B. Petkovic Dinamo Zagreb 2-1
63' Wissel Dinamo Zagreb Wissel D. Spikic voor S. Moharrami Dinamo Zagreb
67' Wissel Milan Wissel T. Pobega voor S. Tonali Milan
68' Wissel Milan Wissel C. De Ketelaere voor O. Giroud Milan
74' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor M. Orsic Dinamo Zagreb
77' Doelpunt Milan Doelpunt T. Pobega met assist van T. Hernandez Milan 3-1
78' Wissel Milan Wissel J. Messias voor A. Saelemaekers Milan
78' Wissel Dinamo Zagreb Wissel J. Drmic voor S. Ristovski Dinamo Zagreb
78' Wissel Milan Wissel R. Krunic voor I. Bennacer Milan
78' Wissel Milan Wissel S. Dest voor B. Diaz Milan
84' Wissel Dinamo Zagreb Wissel M. Baturina voor B. Petkovic Dinamo Zagreb
84' Wissel Dinamo Zagreb Wissel A. Marin voor M. Orsic Dinamo Zagreb
90' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor A. Marin Dinamo Zagreb
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Dinamo Zagreb
Opstellingen Milan - Dinamo Zagreb
De opstellingen van Milan en Dinamo Zagreb zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Dinamo Zagreb zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Ante Čačić
Voorbeschouwing Milan - Dinamo Zagreb

Milan en Dinamo Zagreb spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Milan en Dinamo Zagreb elkaar treffen in de Champions League.

Winst Milan 0
Winst Dinamo Zagreb 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 2e positie staat, terwijl we Dinamo Zagreb terugvinden op de 1e plaats.