Nabeschouwing PSV - Monaco (3-2) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 9 augustus 2022 - 20:30 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt PSV het dinsdag 9 augustus 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Monaco. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Monaco live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Monaco (3-2)

Het Champions League duel tussen PSV en Monaco is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 3-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door J. Veerman, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. Monaco kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Maripan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 70e minuut zette W. Ben Yedder zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Monaco de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen E. Gutierrez in de 89e minuut de 2-2 maakte namens PSV. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk PSV dat in de 109e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. de Jong de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jesús Gil Manzano bij een 3-2 eindstand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - Monaco 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Monaco teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart PSV Gele kaart voor G. Til PSV
21' Doelpunt PSV Doelpunt J. Veerman met assist van P. Mwene PSV 1-0
23' Gele kaart PSV Gele kaart voor I. Sangare PSV
36' Gele kaart Monaco Gele kaart voor A. Golovin Monaco
46' Wissel Monaco Wissel B. Embolo voor K. Volland Monaco
53' Wissel Monaco Wissel C. Henrique voor I. Jakobs Monaco
53' Wissel Monaco Wissel K. Diatta voor A. Golovin Monaco
58' Doelpunt Monaco Doelpunt G. Maripan met assist van B. Embolo Monaco 1-1
65' Wissel PSV Wissel A. Ramalho voor I. Saibari PSV
65' Wissel PSV Wissel E. Gutierrez voor G. Til PSV
68' Wissel Monaco Wissel G. Martins voor T. Minamino Monaco
70' Doelpunt Monaco Doelpunt W. Ben Yedder met assist van G. Martins Monaco 1-2
77' Wissel PSV Wissel F. Oppegard voor P. Max PSV
77' Wissel PSV Wissel J. Bakayoko voor P. Mwene PSV
78' Gele kaart Monaco Gele kaart voor Vanderson Monaco
82' Wissel Monaco Wissel S. Diop voor W. Ben Yedder Monaco
85' Gele kaart PSV Gele kaart voor A. Obispo PSV
89' Wissel PSV Wissel M. van Ginkel voor A. Obispo PSV
89' Doelpunt PSV Doelpunt E. Gutierrez met assist van L. de Jong PSV 2-2
89' Gele kaart Monaco Gele kaart voor E. Matazo Monaco
106' Wissel Monaco Wissel Jean Lucas voor E. Matazo Monaco
107' Wissel PSV Wissel J. Branthwaite voor J. Veerman PSV
109' Doelpunt PSV Doelpunt L. de Jong met assist van J. Teze PSV 3-2
120' Gele kaart Monaco Gele kaart voor G. Maripan Monaco
121' Gele kaart PSV Gele kaart voor A. Ramalho PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Monaco
Opstellingen PSV - Monaco
De opstellingen van PSV en Monaco zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Monaco zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Monaco

PSV en Monaco spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Monaco in de Champions League vond plaats op 2 augustus 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.