Nabeschouwing Rīgas FS - HJK (2-1) (4-5 na strafschoppen) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 12 juli 2022 - 17:30 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Rīgas FS het dinsdag 12 juli 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen HJK. De wedstrijd wordt gespeeld in RTU stadions in Riga.

Via de Rīgas FS - HJK live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rīgas FS - HJK (2-1) (4-5 na strafschoppen)

Het Champions League duel tussen Rīgas FS en HJK is onder leiding van scheidsrechter David Fuxman geëindigd in een overwinning voor Rīgas FS. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Rīgas FS het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-5 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door A. Zjuzins, waarmee Rīgas FS met 1-0 de leiding nam. Rīgas FS vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Panić op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut wist HJK de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Murilo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want HJK kwam hierna niet meer tot scoren.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-5 score in het voordeel van Rīgas FS, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Rīgas FS - HJK 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rīgas FS - HJK teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Wissel HJK Wissel A. Olusanya voor P. Soiri HJK
21' Gele kaart Rīgas FS Gele kaart voor Ž. Lipušček Rīgas FS
21' Gele kaart Rīgas FS Gele kaart voor J. Vlalukin Rīgas FS
29' Gele kaart Rīgas FS Gele kaart voor A. Zjuzins Rīgas FS
39' Gele kaart Rīgas FS Gele kaart voor A. Jatta Rīgas FS
44' Gele kaart HJK Gele kaart voor Murilo HJK
48' Doelpunt Rīgas FS Doelpunt A. Zjuzins Rīgas FS 1-0
54' Wissel HJK Wissel S. Hostikka voor M. Peltola HJK
56' Doelpunt Rīgas FS Doelpunt S. Panić Rīgas FS 2-0
56' Wissel Rīgas FS Wissel K. Friesenbichler voor A. Zjuzins Rīgas FS
66' Gele kaart Rīgas FS Gele kaart voor K. Friesenbichler Rīgas FS
75' Doelpunt HJK Doelpunt Murilo HJK 2-1
76' Wissel HJK Wissel F. Serrarens voor A. Olusanya HJK
77' Gele kaart Rīgas FS Gele kaart voor P. Mareš Rīgas FS
81' Gele kaart HJK Gele kaart voor M. Tenho HJK
93' Gele kaart HJK Gele kaart voor B. Radulović HJK
100' Wissel HJK Wissel C. Terho voor D. Browne HJK
102' Gele kaart Rīgas FS Gele kaart voor T. Šarić Rīgas FS
105' Wissel Rīgas FS Wissel E. Stuglis voor A. Ilić Rīgas FS
109' Gele kaart HJK Gele kaart voor P. Hetemaj HJK
1' Penalty gescoord in shootout Rīgas FS Penalty gescoord in shootout V. Jagodinskis Rīgas FS 1-0
1' Penalty gescoord in shootout HJK Penalty gescoord in shootout S. Väänänen HJK 1-1
2' Penalty gescoord in shootout Rīgas FS Penalty gescoord in shootout T. Šarić Rīgas FS 2-1
2' Penalty gescoord in shootout HJK Penalty gescoord in shootout Murilo HJK 2-2
3' Penalty gemist in shootout Rīgas FS Penalty gemist in shootout S. Panić Rīgas FS 2-2
3' Penalty gescoord in shootout HJK Penalty gescoord in shootout B. Radulović HJK 2-3
4' Penalty gescoord in shootout Rīgas FS Penalty gescoord in shootout Ž. Lipušček Rīgas FS 3-3
4' Penalty gescoord in shootout HJK Penalty gescoord in shootout F. Serrarens HJK 3-4
5' Penalty gescoord in shootout Rīgas FS Penalty gescoord in shootout P. Mareš Rīgas FS 4-4
5' Penalty gescoord in shootout HJK Penalty gescoord in shootout C. Terho HJK 4-5
Video hoogtepunten en samenvatting Rīgas FS - HJK
Opstellingen Rīgas FS - HJK
De opstellingen van Rīgas FS en HJK zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Rīgas FS - HJK

Rīgas FS en HJK spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Fuxman en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rīgas FS en HJK in de Champions League vond plaats op 6 juli 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor HJK. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is HJK favoriet. 1 keer wist de ploeg van Rīgas FS te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Rīgas FS. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.