Nabeschouwing Salzburg - Chelsea (1-2) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 25 oktober 2022 - 18:45 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Salzburg het dinsdag 25 oktober 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Wals-Siezenheim.

Via de Salzburg - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Chelsea (1-2)

Het Champions League duel tussen Salzburg en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer geëindigd in een 1-2 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door M. Kovacic, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Salzburg kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Adamu, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 64e minuut zette K. Havertz zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Chelsea de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sandro Schärer, waardoor Chelsea een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Salzburg - Chelsea 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Kovacic Chelsea 0-1
47' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor L. Sucic Salzburg
48' Doelpunt Salzburg Doelpunt J. Adamu met assist van M. Wober Salzburg 1-1
61' Wissel Salzburg Wissel B. Sesko voor L. Sucic Salzburg
64' Doelpunt Chelsea Doelpunt K. Havertz met assist van C. Pulisic Chelsea 1-2
68' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor M. Kovacic Chelsea
75' Wissel Chelsea Wissel C. Azpilicueta voor C. Pulisic Chelsea
75' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor P. Aubameyang Chelsea
78' Wissel Salzburg Wissel A. Ulmer voor M. Wober Salzburg
78' Wissel Salzburg Wissel R. Simic voor N. Okafor Salzburg
82' Wissel Salzburg Wissel D. Kameri voor J. Adamu Salzburg
85' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor C. Gallagher Chelsea
88' Wissel Chelsea Wissel H. Ziyech voor C. Gallagher Chelsea
88' Wissel Chelsea Wissel M. Mount voor R. Sterling Chelsea
92' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor K. Arrizabalaga Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Chelsea
Opstellingen Salzburg - Chelsea
De opstellingen van Salzburg en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Matthias Jaissle
Voorbeschouwing Salzburg - Chelsea

Salzburg en Chelsea spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sandro Schärer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salzburg en Chelsea in de Champions League vond plaats op 14 september 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Salzburg 0
Winst Chelsea 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salzburg op een 2e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 1e plaats.