Nabeschouwing Arsenal - Sevilla (2-0) || Champions League 2023/2024

Woensdag 8 november 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Arsenal het woensdag 8 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Sevilla (2-0)

Het Champions League duel tussen Arsenal en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter Istvan Kovacs geëindigd in een 2-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Leandro Trossard, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Bukayo Saka op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Sevilla 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Arsenal Doelpunt Leandro Trossard met assist van Bukayo Saka Arsenal 1-0
46' Wissel Arsenal Wissel Oleksandr Zinchenko voor Takehiro Tomiyasu Arsenal
64' Doelpunt Arsenal Doelpunt Bukayo Saka met assist van Gabriel Martinelli Arsenal 2-0
65' Wissel Sevilla Wissel Ivan Rakitić voor Djibril Sow Sevilla
65' Wissel Sevilla Wissel Boubakary Soumaré voor Joan Jordán Sevilla
66' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Boubakary Soumaré Sevilla
71' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Juanlu Sánchez Sevilla
73' Wissel Sevilla Wissel Mariano Díaz voor Boubakary Soumaré Sevilla
76' Wissel Sevilla Wissel Tanguy Nianzou voor Adrià Pedrosa Sevilla
76' Wissel Sevilla Wissel Lucas Ocampos voor Kike Salas Sevilla
77' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Lucas Ocampos Sevilla
81' Wissel Arsenal Wissel Reiss Nelson voor Gabriel Martinelli Arsenal
81' Wissel Arsenal Wissel Fábio Vieira voor Leandro Trossard Arsenal
81' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Oleksandr Zinchenko Arsenal
85' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Declan Rice Arsenal
85' Wissel Arsenal Wissel Jakub Kiwior voor Bukayo Saka Arsenal
90' Wissel Arsenal Wissel Mohamed Elneny  voor Jorginho Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Sevilla
Opstellingen Arsenal - Sevilla
De opstellingen van Arsenal en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sevilla zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Sevilla

Arsenal en Sevilla spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Istvan Kovacs en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Sevilla in de Champions League vond plaats op 24 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Sevilla slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 2
Winst Sevilla 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 1e positie staat, terwijl we Sevilla terugvinden op de 3e plaats.