Nabeschouwing Barcelona - Napoli (3-1) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 12 maart 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Barcelona het dinsdag 12 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Napoli (3-1)

Het Champions League duel tussen Barcelona en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 3-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Fermín López, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van João Cancelo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 30e minuut wist Napoli de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Amir Rrahmani .

Na 83 minuten werd de voorsprong voor FC Barcelona vergroot nadat Robert Lewandowski de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Barcelona.

LIVE Barcelona - Napoli 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Fermín López met assist van Raphinha FC Barcelona 1-0
17' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt João Cancelo met assist van Raphinha FC Barcelona 2-0
19' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Andreas Christensen FC Barcelona
30' Doelpunt Napoli Doelpunt Amir Rrahmani  met assist van Matteo Politano Napoli 2-1
44' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Lamine Yamal FC Barcelona
47' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Juan Jesus  Napoli
60' Wissel FC Barcelona Wissel Sergi Roberto  voor Fermín López FC Barcelona
61' Wissel FC Barcelona Wissel Oriol Romeu voor Andreas Christensen FC Barcelona
63' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Hamed Junior Traorè Napoli
64' Wissel Napoli Wissel Jesper Lindstrøm voor Matteo Politano Napoli
64' Wissel Napoli Wissel Mathías Olivera voor Mário Rui Napoli
67' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Mathías Olivera Napoli
78' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Hamed Junior Traorè Napoli
81' Wissel FC Barcelona Wissel João Félix voor Raphinha FC Barcelona
83' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski met assist van Sergi Roberto  FC Barcelona 3-1
92' Wissel Napoli Wissel Cyril Ngonge voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Napoli
Opstellingen Barcelona - Napoli
De opstellingen van Barcelona en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Napoli

Barcelona en Napoli spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Napoli in de Champions League vond plaats op 21 februari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Napoli slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.