Nabeschouwing Bayern München - Arsenal (1-0) || Champions League 2023/2024

Woensdag 17 april 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Bayern München het woensdag 17 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Arsenal (1-0)

Het Champions League duel tussen Bayern München en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-0 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 63e minuut door Joshua Kimmich, waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Bayern München uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Bayern München - Arsenal 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

54' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Konrad Laimer FC Bayern München
63' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Joshua Kimmich met assist van Raphaël Guerreiro  FC Bayern München 1-0
67' Wissel Arsenal Wissel Gabriel Jesus voor Jorginho Arsenal
68' Wissel Arsenal Wissel Leandro Trossard voor Gabriel Martinelli Arsenal
76' Wissel FC Bayern München Wissel Min-jae Kim voor Noussair Mazraoui FC Bayern München
84' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Ben White Arsenal
86' Wissel Arsenal Wissel Edward Nketiah voor Takehiro Tomiyasu Arsenal
89' Wissel FC Bayern München Wissel Dayot Upamecano voor Leroy Sané FC Bayern München
92' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Joshua Kimmich FC Bayern München
93' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Gabriel Jesus Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Arsenal
Opstellingen Bayern München - Arsenal
De opstellingen van Bayern München en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Thomas Tuchel
Voorbeschouwing Bayern München - Arsenal

Bayern München en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Arsenal in de Champions League vond plaats op 9 april 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Arsenal slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.