Nabeschouwing Borussia Dortmund - Newcastle United (2-0) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 7 november 2023 - 18:45 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het dinsdag 7 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Newcastle United (2-0)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández geëindigd in een 2-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Niclas Füllkrug, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 79e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Julian Brandt op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Newcastle United 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Lewis Hall Newcastle United
26' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Niclas Füllkrug met assist van Marcel Sabitzer Borussia Dortmund 1-0
46' Wissel Newcastle United Wissel Miguel Almirón voor Lewis Hall Newcastle United
46' Wissel Newcastle United Wissel Anthony Gordon voor Callum Wilson Newcastle United
79' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Julian Brandt met assist van Karim Adeyemi Borussia Dortmund 2-0
80' Wissel Newcastle United Wissel Lewis Miley voor Joseph Willock Newcastle United
80' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marco Reus voor Karim Adeyemi Borussia Dortmund
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel Youssoufa Moukoko voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Newcastle United
Opstellingen Borussia Dortmund - Newcastle United
De opstellingen van Borussia Dortmund en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Newcastle United

Borussia Dortmund en Newcastle United spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Newcastle United in de Champions League vond plaats op 25 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Newcastle United slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Borussia Dortmund 1
Winst Newcastle United 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 2e positie staat, terwijl we Newcastle United terugvinden op de 3e plaats.