Nabeschouwing Borussia Dortmund - PSV (2-0) || Champions League 2023/2024

Woensdag 13 maart 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het woensdag 13 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - PSV (2-0)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en PSV is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 2-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Borussia Dortmund kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Jadon Sancho. Laat in de wedstrijd wist Borussia Dortmund opnieuw te scoren. In de 95e minuut was het Marco Reus die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Borussia Dortmund.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - PSV 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Jadon Sancho met assist van Julian Brandt Borussia Dortmund 1-0
46' Wissel PSV Wissel Hirving Lozano voor Guus Til PSV
58' Wissel Borussia Dortmund Wissel Felix Nmecha voor Julian Brandt Borussia Dortmund
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel Karim Adeyemi voor Donyell Malen Borussia Dortmund
75' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marco Reus voor Jadon Sancho Borussia Dortmund
77' VAR: Afgekeurd doelpunt Niclas Füllkrug Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
82' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Joey Veerman PSV
86' Wissel PSV Wissel Isaac Babadi voor Mauro Júnior  PSV
88' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Niklas Süle Borussia Dortmund
89' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Felix Nmecha Borussia Dortmund
95' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Marco Reus met assist van Niclas Füllkrug Borussia Dortmund 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - PSV
Opstellingen Borussia Dortmund - PSV
De opstellingen van Borussia Dortmund en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.