Nabeschouwing Manchester United - Kopenhagen (1-0) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 24 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Manchester United het dinsdag 24 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Kopenhagen. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Kopenhagen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Kopenhagen (1-0)

Het Champions League duel tussen Manchester United en Kopenhagen is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 1-0 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 72e minuut door Harry Maguire, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. FC Copenhagen kreeg via Jordan Larsson in de 97e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Marco Guida de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Guida, waardoor Manchester United de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Manchester United - Kopenhagen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Kopenhagen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Manchester United Wissel Christian Eriksen voor Sofyan Amrabat Manchester United
63' Wissel Manchester United Wissel Alejandro Garnacho voor Antony Manchester United
63' Wissel Manchester United Wissel Victor Lindelöf voor Sergio Reguilón Manchester United
72' Doelpunt Manchester United Doelpunt Harry Maguire met assist van Christian Eriksen Manchester United 1-0
76' Wissel FC Copenhagen Wissel Orri Steinn Óskarsson voor Viktor Claesson FC Copenhagen
77' Wissel FC Copenhagen Wissel Christian Sørensen voor Elias Jelert FC Copenhagen
80' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Bruno Fernandes Manchester United
85' Wissel FC Copenhagen Wissel Jordan Larsson voor Diogo Gonçalves FC Copenhagen
86' Wissel Manchester United Wissel Anthony Martial voor Rasmus Højlund Manchester United
91' Wissel FC Copenhagen Wissel Oscar Højlund voor Elias Achouri FC Copenhagen
95' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Scott McTominay Manchester United
97' Penalty gemist FC Copenhagen Penalty gemist Jordan Larsson Jordan Larsson FC Copenhagen
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Kopenhagen
Opstellingen Manchester United - Kopenhagen
De opstellingen van Manchester United en Kopenhagen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kopenhagen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Erik ten Hag
Wissels Manchester United
2 Victor Nilsson Lindelöf V
Coach Jacob Neestrup Hansen
Wissels Kopenhagen
Voorbeschouwing Manchester United - Kopenhagen

Manchester United en Kopenhagen spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Kopenhagen in de Champions League vond plaats op 1 november 2006 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kopenhagen. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Manchester United als Kopenhagen wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Manchester United 1
Winst Kopenhagen 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 4e positie staat, terwijl we Kopenhagen terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.