Nabeschouwing Newcastle United - Borussia Dortmund (0-1) || Champions League 2023/2024

Woensdag 25 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Newcastle United het woensdag 25 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Borussia Dortmund (0-1)

Het Champions League duel tussen Newcastle United en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 0-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Felix Nmecha, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Borussia Dortmund.

Wedstrijdstatistieken Newcastle United - Borussia Dortmund
LIVE Newcastle United - Borussia Dortmund 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Wissel Newcastle United Wissel Callum Wilson voor Alexander Isak Newcastle United
35' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Marius Wolf Borussia Dortmund
43' Wissel Borussia Dortmund Wissel Salih Özcan voor Emre Can Borussia Dortmund
45' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Felix Nmecha met assist van Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund 0-1
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel Karim Adeyemi voor Marco Reus Borussia Dortmund
65' Wissel Newcastle United Wissel Jacob Murphy voor Joelinton Newcastle United
65' Wissel Newcastle United Wissel Sandro Tonali voor Sean Longstaff Newcastle United
70' Wissel Newcastle United Wissel Matt Targett voor Dan Burn Newcastle United
70' Wissel Newcastle United Wissel Joseph Willock voor Jacob Murphy Newcastle United
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel Sébastien Haller voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
79' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Bruno Guimarães Newcastle United
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel Giovanni Reyna voor Felix Nmecha Borussia Dortmund
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel Niklas Süle voor Donyell Malen Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Borussia Dortmund
Opstellingen Newcastle United - Borussia Dortmund
De opstellingen van Newcastle United en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.