Nabeschouwing Newcastle United - Milan (1-2) || Champions League 2023/2024

Woensdag 13 december 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Newcastle United het woensdag 13 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Milan (1-2)

Het Champions League duel tussen Newcastle United en Milan is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-2 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door Joelinton, waarmee Newcastle United met 1-0 de leiding nam. Milan kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Pulišić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 84e minuut zette S. Chukwueze zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Milan de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie, waardoor Milan een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Newcastle United - Milan 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Joelinton met assist van Lewis Miley Newcastle United 1-0
40' Gele kaart Milan Gele kaart voor Rafael Leão Milan
46' Gele kaart Milan Gele kaart voor M. Maignan Milan
59' Doelpunt Milan Doelpunt C. Pulišić met assist van O. Giroud Milan 1-1
62' Wissel Newcastle United Wissel Alexander Isak voor Anthony Gordon Newcastle United
63' Wissel Newcastle United Wissel Dan Burn voor Kieran Trippier Newcastle United
71' Wissel Newcastle United Wissel Sean Longstaff voor Lewis Miley Newcastle United
72' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Joelinton Newcastle United
73' Wissel Milan Wissel L. Jović voor C. Pulišić Milan
73' Wissel Milan Wissel T. Pobega voor R. Loftus-Cheek Milan
78' Gele kaart Milan Gele kaart voor L. Jović Milan
80' Gele kaart Milan Gele kaart voor Y. Musah Milan
83' Wissel Milan Wissel S. Chukwueze voor Y. Musah Milan
83' Wissel Milan Wissel N. Okafor voor O. Giroud Milan
84' Doelpunt Milan Doelpunt S. Chukwueze met assist van N. Okafor Milan 1-2
88' Wissel Milan Wissel D. Bartesaghi voor Rafael Leão Milan
90' Gele kaart Milan Gele kaart voor A. Florenzi Milan
95' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Fabian Schär Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Milan
Opstellingen Newcastle United - Milan
De opstellingen van Newcastle United en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.