Nabeschouwing Porto - Arsenal (1-0) || Champions League 2023/2024

Woensdag 21 februari 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Porto het woensdag 21 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Arsenal (1-0)

Het Champions League duel tussen Porto en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 1-0 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 94e minuut door Wenderson Galeno, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waardoor Porto de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Porto - Arsenal 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Declan Rice Arsenal
52' Gele kaart Porto Gele kaart voor Francisco Conceição  Porto
52' Gele kaart Porto Gele kaart voor Francisco Conceição Porto
57' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Jakub Kiwior Arsenal
61' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Kai Havertz Arsenal
62' Gele kaart Porto Gele kaart voor Nicolás González Porto
74' Wissel Arsenal Wissel Jorginho voor Leandro Trossard Arsenal
81' Wissel Porto Wissel Iván Jaime voor Nicolás González Porto
85' Wissel Porto Wissel Toni Martínez voor Evanilson Porto
86' Wissel Porto Wissel Gonçalo Borges voor Francisco Conceição  Porto
90' Wissel Porto Wissel Stephen Eustáquio voor Wendell Porto
94' Doelpunt Porto Doelpunt Wenderson Galeno met assist van O. Ataide da Silva Porto 1-0
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Arsenal
Opstellingen Porto - Arsenal
De opstellingen van Porto en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Arsenal

Porto en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Arsenal in de Champions League vond plaats op 9 maart 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 3 keer wist de ploeg van Porto te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Porto. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.