Nabeschouwing Real Madrid - Manchester City (3-3) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 9 april 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Real Madrid het dinsdag 9 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

Via de Real Madrid - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Madrid - Manchester City (3-3)

De Champions League 2023/2024 wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Manchester City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Bernardo Silva. Een ongelukkig eigen doelpunt van Rúben Dias zorgde ervoor dat Real Madrid op 1-1 kwam te staan in de 12e minuut. In de 14e minuut zette Rodrygo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Real Madrid de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Phil Foden de 2-2 maakte voor Manchester City. Manchester City leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 71 minuten op voorsprong na een goal van Josko Gvardiol: 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Real Madrid. In de 79e minuut was het Federico Valverde die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter François Letexier en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Real Madrid - Manchester City 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Madrid - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Aurélien Tchouaméni Real Madrid
2' Doelpunt Manchester City Doelpunt Bernardo Silva Manchester City 0-1
12' Eigen doelpunt Real Madrid Eigen doelpunt Rúben Dias Real Madrid 1-1
14' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Rodrygo met assist van Vinicius Junior  Real Madrid 2-1
37' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Manuel Akanji Manchester City
66' Doelpunt Manchester City Doelpunt Phil Foden met assist van John Stones Manchester City 2-2
71' Doelpunt Manchester City Doelpunt Josko Gvardiol met assist van Jack Grealish Manchester City 2-3
72' Wissel Real Madrid Wissel Brahim Díaz voor Rodrygo Real Madrid
72' Wissel Real Madrid Wissel Luka Modric  voor Toni Kroos Real Madrid
79' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Federico Valverde met assist van Vinicius Junior  Real Madrid 3-3
81' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Daniel Carvajal Real Madrid
86' Wissel Real Madrid Wissel Joselu  voor Vinicius Junior  Real Madrid
87' Wissel Manchester City Wissel Julián Álvarez voor Phil Foden Manchester City
88' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Bernardo Silva Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Real Madrid - Manchester City
Opstellingen Real Madrid - Manchester City
De opstellingen van Real Madrid en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Madrid gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Madrid - Manchester City

Real Madrid en Manchester City spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester City in de Champions League vond plaats op 17 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Manchester City favoriet. 3 keer wist de ploeg van Real Madrid te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Real Madrid. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.