Nabeschouwing Salzburg - Benfica (1-3) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 12 december 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Salzburg het dinsdag 12 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Salzburg - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Benfica (1-3)

Het Champions League duel tussen Salzburg en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 1-3 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Ángel Di María, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rafa op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut wist Salzburg de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Luka Sucic.

Na 92 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat Arthur Cabral de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Benfica.

LIVE Salzburg - Benfica 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Lucas Gourna-Douath Salzburg
32' Doelpunt Benfica Doelpunt Ángel Di María met assist van Ángel Di María Benfica 0-1
46' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa met assist van Ángel Di María Benfica 0-2
49' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Morato Benfica
46' Wissel Benfica Wissel Petar Musa voor Casper Tengstedt Benfica
51' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Petar Ratkov Salzburg
55' Wissel Salzburg Wissel Sekou Koita  voor Dorgeles Nene Salzburg
55' Wissel Salzburg Wissel Fernando  voor Petar Ratkov Salzburg
57' Doelpunt Salzburg Doelpunt Luka Sucic met assist van Oscar Gloukh Salzburg 1-2
68' Wissel Benfica Wissel Gonçalo Guedes voor Orkun Kökcü Benfica
72' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Petar Musa Benfica
76' VAR: Afgekeurd doelpunt Sekou Koita  Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Sekou Koita  Salzburg
82' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Dijon Kameri Salzburg
82' Wissel Salzburg Wissel Dijon Kameri voor Oscar Gloukh Salzburg
95' Wissel Salzburg Wissel Roko Simic voor Mads Bidstrup Salzburg
90' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Alexander Schlager Salzburg
91' Wissel Benfica Wissel Arthur Cabral voor João Mário Benfica
92' Doelpunt Benfica Doelpunt Arthur Cabral met assist van Fredrik Aursnes Benfica 1-3
94' Wissel Benfica Wissel Florentino voor Rafa Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Benfica
Opstellingen Salzburg - Benfica
De opstellingen van Salzburg en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Gerhard Struber
Voorbeschouwing Salzburg - Benfica

Salzburg en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Siebert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salzburg en Benfica in de Champions League vond plaats op 20 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Salzburg. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Salzburg favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Benfica slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Salzburg 1
Winst Benfica 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salzburg op een 3e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 4e plaats.