Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Barcelona (1-0) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 7 november 2023 - 18:45 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Shakhtar Donetsk het dinsdag 7 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Imtech Arena in Hamburg.

Via de Shakhtar Donetsk - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Barcelona (1-0)

Het Champions League duel tussen Shakhtar Donetsk en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Irfan Peljto geëindigd in een 1-0 overwinning voor Shakhtar Donetsk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door Danylo Sikan, waarmee Shakhtar Donetsk met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Shakhtar Donetsk.

LIVE Shakhtar Donetsk - Barcelona 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Danylo Sikan met assist van Giorgi Gocholeishvili Shakhtar Donetsk 1-0
47' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ronald Araújo FC Barcelona
59' Wissel FC Barcelona Wissel João Félix voor Ferran Torres FC Barcelona
59' Wissel FC Barcelona Wissel Pedri voor Oriol Romeu FC Barcelona
60' Wissel FC Barcelona Wissel Alejandro Balde voor Marcos Alonso FC Barcelona
62' Wissel FC Barcelona Wissel Kevin Kelsy voor Danylo Sikan FC Barcelona
72' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Yegor Nazaryna voor Taras Stepanenko  Shakhtar Donetsk
81' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Fermín López voor Gavi Shakhtar Donetsk
98' Wissel FC Barcelona Wissel Maryan Shved voor Newerton FC Barcelona
97' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Newerton voor Shakhtar Donetsk
97' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Newerton Shakhtar Donetsk
98' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Newerton Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtar Donetsk - Barcelona
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Barcelona
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Marino Pusic
Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Barcelona

Shakhtar Donetsk en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Irfan Peljto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Shakhtar Donetsk en Barcelona in de Champions League vond plaats op 25 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 4 keer wist de ploeg van Shakhtar Donetsk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Shakhtar Donetsk. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Shakhtar Donetsk 0
Winst Barcelona 4
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Shakhtar Donetsk op een 3e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 1e plaats.