Nabeschouwing Real Madrid - Bayern München (2-1) || Champions League 2023/2024

Woensdag 8 mei 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Real Madrid het woensdag 8 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

Via de Real Madrid - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Madrid - Bayern München (2-1)

Het Champions League duel tussen Real Madrid en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 2-1 overwinning voor Real Madrid. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 68e minuut door Alphonso Davies, waarmee FC Bayern München met 0-1 de leiding nam. Real Madrid kwam in de 88e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Joselu , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 91e minuut zette Joselu  zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Real Madrid de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Szymon Marciniak, waardoor Real Madrid een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Real Madrid - Bayern München 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Madrid - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Wissel FC Bayern München Wissel Alphonso Davies voor Serge Gnabry FC Bayern München
68' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Alphonso Davies met assist van Harry Kane  FC Bayern München 0-1
69' Wissel Real Madrid Wissel Luka Modric  voor Aurélien Tchouaméni Real Madrid
69' Wissel Real Madrid Wissel Eduardo Camavinga voor Toni Kroos Real Madrid
71' VAR: Afgekeurd doelpunt Alphonso Davies Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Alphonso Davies Real Madrid
76' Wissel FC Bayern München Wissel Min-jae Kim voor Leroy Sané FC Bayern München
81' Wissel Real Madrid Wissel Brahim Díaz voor Rodrygo Real Madrid
81' Wissel Real Madrid Wissel Joselu  voor Federico Valverde Real Madrid
84' Wissel FC Bayern München Wissel Eric-Maxim Choupo-Moting voor Jamal Musiala FC Bayern München
84' Wissel FC Bayern München Wissel Thomas Müller voor Harry Kane  FC Bayern München
88' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Joselu  met assist van Vinicius Junior  Real Madrid 1-1
101' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Eduardo Camavinga Real Madrid
100' Wissel Real Madrid Wissel Éder Militão voor Jude Bellingham Real Madrid
91' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Joselu  met assist van Antonio Rüdiger Real Madrid 2-1
97' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Thomas Tuchel FC Bayern München
90' Joselu  Real Madrid
Video hoogtepunten en samenvatting Real Madrid - Bayern München
Opstellingen Real Madrid - Bayern München
De opstellingen van Real Madrid en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Madrid gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.