Nabeschouwing West Bromwich Albion - Birmingham City (3-2) || Championship 2018/2019

Vrijdag 29 maart 2019 - 21:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt West Bromwich Albion het vrijdag 29 maart 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Birmingham City (3-2)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter David Webb geëindigd in een 3-2 overwinning voor West Bromwich Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door G. Gardner, waarmee Birmingham City met 0-1 de leiding nam. West Bromwich Albion kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Gayle, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette L. Jutkiewicz zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Birmingham City de leiding in de wedstrijd nam.

J. Rodriguez zette West Bromwich Albion even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter David Webb toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk West Bromwich Albion dat in de 74e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Livermore de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Webb en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van West Bromwich Albion.

LIVE West Bromwich Albion - Birmingham City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Birmingham City Doelpunt G. Gardner met assist van C. Mahoney Birmingham City 0-1
24' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor H. Dean Birmingham City
30' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor C. Dawson West Bromwich Albion
46' Wissel West Bromwich Albion Wissel H. Robson-Kanu voor J. Morrison West Bromwich Albion
46' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor K. Pedersen Birmingham City
47' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt D. Gayle met assist van C. Brunt West Bromwich Albion 1-1
59' Doelpunt Birmingham City Doelpunt L. Jutkiewicz met assist van C. Mahoney Birmingham City 1-2
65' Penalty West Bromwich Albion Penalty J. Rodriguez West Bromwich Albion 2-2
68' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor G. Gardner Birmingham City
72' Wissel West Bromwich Albion Wissel Jacob Murphy voor K. Edwards West Bromwich Albion
74' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt J. Livermore West Bromwich Albion 3-2
78' Wissel Birmingham City Wissel C. Gardner voor D. Davis Birmingham City
82' Wissel Birmingham City Wissel I. Vassell voor C. Adams Birmingham City
82' Wissel Birmingham City Wissel Jota Peleteiro voor J. Maghoma Birmingham City
84' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor C. Gardner Birmingham City
94' Wissel West Bromwich Albion Wissel K. Bartley voor J. Rodriguez West Bromwich Albion
97' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor C. Brunt West Bromwich Albion
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Birmingham City
Opstellingen West Bromwich Albion - Birmingham City
De opstellingen van West Bromwich Albion en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.