Nabeschouwing Aston Villa - Birmingham City (4-2) || Championship 2018/2019

Zondag 25 november 2018 - 13:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Aston Villa het zondag 25 november 2018 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Birmingham City (4-2)

Het Championship duel tussen Aston Villa en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Robert Jones geëindigd in een 4-2 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door L. Jutkiewicz, waarmee Birmingham City met 0-1 de leiding nam. Aston Villa kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Kodjia, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut zette J. Grealish zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Aston Villa de leiding in de wedstrijd nam.

T. Abraham zette Aston Villa even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Robert Jones toegekende penalty wist te benutten. In de 57e minuut kwam Birmingham City weer dichterbij, nadat K. Pedersen de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 76e minuut en kwam op naam te staan van Aston Villa speler A. Hutton, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Jones en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Aston Villa.

LIVE Aston Villa - Birmingham City 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Birmingham City Doelpunt L. Jutkiewicz met assist van C. Mahoney Birmingham City 0-1
37' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Kodjia Aston Villa 1-1
39' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Grealish met assist van A. Adomah Aston Villa 2-1
40' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor A. Adomah Aston Villa
51' Penalty Aston Villa Penalty T. Abraham Aston Villa 3-1
57' Doelpunt Birmingham City Doelpunt K. Pedersen met assist van C. Adams Birmingham City 3-2
62' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor W. Harding Birmingham City
63' Wissel Aston Villa Wissel Y. Bolasie voor A. Adomah Aston Villa
67' Wissel Birmingham City Wissel J. Maghoma voor C. Mahoney Birmingham City
69' Wissel Aston Villa Wissel H. Lansbury voor G. Whelan Aston Villa
76' Doelpunt Aston Villa Doelpunt A. Hutton Aston Villa 4-2
77' Wissel Aston Villa Wissel Ahmed El Mohamady voor H. Lansbury Aston Villa
77' Wissel Birmingham City Wissel C. Lakin voor C. Gardner Birmingham City
89' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor L. Jutkiewicz Birmingham City
90' Wissel Birmingham City Wissel O. Bogle voor L. Jutkiewicz Birmingham City
91' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor M. Kieftenbeld Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Birmingham City
Opstellingen Aston Villa - Birmingham City
De opstellingen van Aston Villa en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.