Nabeschouwing Birmingham City - Aston Villa (0-1) || Championship 2018/2019

Zondag 10 maart 2019 - 13:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Birmingham City het zondag 10 maart 2019 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Aston Villa (0-1)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 0-1 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door J. Grealish, waarmee Aston Villa met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Aston Villa uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Birmingham City - Aston Villa 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor M. Kieftenbeld Birmingham City
46' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor L. Jutkiewicz Birmingham City
52' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor D. Davis Birmingham City
58' Wissel Birmingham City Wissel K. Mrabti voor Jota Peleteiro Birmingham City
61' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor K. Hause Aston Villa
64' Wissel Aston Villa Wissel J. McGinn voor G. Whelan Aston Villa
64' Wissel Aston Villa Wissel A. Green voor A. Adomah Aston Villa
67' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Grealish met assist van N. Taylor Aston Villa 0-1
68' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. Grealish Aston Villa
71' Wissel Birmingham City Wissel C. Mahoney voor J. Maghoma Birmingham City
79' Wissel Birmingham City Wissel C. Gardner voor D. Davis Birmingham City
84' Wissel Aston Villa Wissel B. Bjarnason voor J. Grealish Aston Villa
91' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. McGinn Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Aston Villa
Opstellingen Birmingham City - Aston Villa
De opstellingen van Birmingham City en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Birmingham City - Aston Villa

Birmingham City en Aston Villa treffen elkaar in de 36e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Birmingham City en Aston Villa in de Championship vond plaats op 25 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Aston Villa favoriet. 3 keer wist de ploeg van Birmingham City te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Birmingham City. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Birmingham City 0
Winst Aston Villa 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Birmingham City op een 10e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 14e plaats.