Nabeschouwing Birmingham City - Preston North End (3-0) || Championship 2018/2019

Zaterdag 1 december 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Birmingham City het zaterdag 1 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Preston North End. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Preston North End live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Preston North End (3-0)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Preston North End is onder leiding van scheidsrechter David Webb geëindigd in een 3-0 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door M. Kieftenbeld, waarmee Birmingham City met 1-0 de leiding nam. Birmingham City vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Maghoma op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut volgde een derde treffer van Birmingham City, waarmee C. Adams zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Webb, waardoor Birmingham City dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Birmingham City - Preston North End 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Preston North End teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Preston North End Wissel A. Hughes voor J. Earl Preston North End
46' Doelpunt Birmingham City Doelpunt M. Kieftenbeld Birmingham City 1-0
57' Wissel Preston North End Wissel L. Nmecha voor B. Barker Preston North End
61' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Maghoma met assist van M. Colin Birmingham City 2-0
74' Wissel Birmingham City Wissel W. Harding voor C. Mahoney Birmingham City
77' Doelpunt Birmingham City Doelpunt C. Adams met assist van M. Kieftenbeld Birmingham City 3-0
79' Wissel Preston North End Wissel G. Burke voor A. Browne Preston North End
83' Wissel Birmingham City Wissel O. Bogle voor L. Jutkiewicz Birmingham City
88' Wissel Birmingham City Wissel J. Cogley voor J. Maghoma Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Preston North End
Opstellingen Birmingham City - Preston North End
De opstellingen van Birmingham City en Preston North End zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Preston North End zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Birmingham City - Preston North End

Birmingham City en Preston North End treffen elkaar in de 20e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Webb en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Birmingham City en Preston North End in de Championship vond plaats op 20 januari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Preston North End favoriet. 5 keer wist de ploeg van Birmingham City te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Birmingham City. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Birmingham City 1
Winst Preston North End 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Birmingham City op een 10e positie staat, terwijl we Preston North End terugvinden op de 17e plaats.