Nabeschouwing Hull City - Swansea City (3-2) || Championship 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 18:30 uur



In de Championship 2018/2019 neemt Hull City het zaterdag 22 december 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in KCOM Stadium in Hull.

Via de Hull City - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hull City - Swansea City (3-2)

Het Championship duel tussen Hull City en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 3-2 overwinning voor Hull City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Swansea City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van W. Bony. Hull City kreeg via J. Bowen in de 39e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Oliver Langford de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte J. Bowen namens Hull City in de 70e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 76e minuut was het Hull City dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van T. Elphick. Na 80 minuten werd de voorsprong voor Hull City vergroot nadat J. Bowen de 3-1 wist te scoren. Swansea City verkleinde in de 88e minuut de achterstand doordat B. Celina de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Oliver Langford bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Hull City.

Wedstrijdstatistieken Hull City - Swansea City
Goals
3
2
Balbezit
46%
54%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
13
15
Schoten op doel
8
4
Aanvallen
93
128
Gevaarlijke aanvallen
41
51
Passes
414
497
Overtredingen
13
8
Buitenspel
3
0
Corners
7
2
Wissels
3
3
LIVE Hull City - Swansea City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hull City - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' Doelpunt Swansea City Doelpunt W. Bony met assist van B. McKay Swansea City 0-1
6' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor L. Fer Swansea City
39' Penalty gemist Hull City Penalty gemist J. Bowen Hull City
46' Wissel Hull City Wissel J. de Wijs voor O. Mazuch Hull City
59' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor M. van der Hoorn Swansea City
59' Gele kaart Hull City Gele kaart voor F. Campbell Hull City
63' Wissel Swansea City Wissel O. McBurnie voor W. Bony Swansea City
66' Wissel Hull City Wissel Evandro voor D. Batty Hull City
70' Doelpunt Hull City Doelpunt J. Bowen Hull City 1-1
76' Doelpunt Hull City Doelpunt T. Elphick met assist van K. Grosicki Hull City 2-1
77' Wissel Swansea City Wissel B. Celina voor D. John Swansea City
77' Wissel Swansea City Wissel D. James voor M. Grimes Swansea City
80' Doelpunt Hull City Doelpunt J. Bowen met assist van S. Kingsley Hull City 3-1
85' Wissel Hull City Wissel C. Martin voor F. Campbell Hull City
88' Doelpunt Swansea City Doelpunt B. Celina met assist van L. Fer Swansea City 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Hull City - Swansea City
Opstellingen Hull City - Swansea City
De opstellingen van Hull City en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hull City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Nigel Adkins
Wissels Hull City
# Speler Pos.
12 George Long K
21 Brandon Fleming V
4 Jordy de Wijs V
27 Robbie McKenzie M
7 Evandro Goebel M
9 Nouha Dicko A
29 Chris Martin A
Formatie 4-2-3-1
Coach Graham Potter
Basiselftal Swansea City
# Speler Pos.
25 Erwin Mulder K
22 Joe Rodon V
24 Declan John V
5 Mike van der Hoorn V
8 Leroy Fer M
21 Matt Grimes M
19 Barry McKay M
12 Nathan Dyer M
23 Connor Roberts M
15 Wayne Routledge A
2 Wilfried Guemiand Bony A
Wissels Swansea City
# Speler Pos.
1 Kristoffer Nordfeldt K
26 Kyle Naughton V
17 Cameron Carter-Vickers V
10 Bersant Celina M
27 Jay Fulton M
20 Daniel James M
9 Oliver McBurnie A
Voorbeschouwing Hull City - Swansea City

Hull City en Swansea City treffen elkaar in de 23e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hull City en Swansea City in de Championship vond plaats op 12 april 2011 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Hull City favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Swansea City slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Hull City 1
Winst Swansea City 0
Gelijkspel 1
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hull City op een 17e positie staat, terwijl we Swansea City terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Hull City - Swansea City Opstelling Hull City Opstelling Swansea City Live Hull City - Swansea City Live Hull City - Swansea City kijken Hull City - Swansea City kijken Live Hull City - Swansea City stream Hull City - Swansea City Fox Sports Nabeschouwing Hull City - Swansea City Uitslag Hull City - Swansea City Statistieken Hull City - Swansea City Championship 2018/2019 Hull City - Swansea City wedden Hull City - Swansea City gokken Hull City - Swansea City Unibet