Nabeschouwing Leeds United - Cardiff City (3-3) || Championship 2019/2020

Zaterdag 14 december 2019 - 16:00 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Leeds United het zaterdag 14 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cardiff City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Cardiff City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Cardiff City (3-3)

De Championship 2019/2020 wedstrijd tussen Leeds United en Cardiff City geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door H. Costa, waarmee Leeds United met 1-0 de leiding nam. Leeds United vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Bamford op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Leeds United vervolgens op 3-0. Het was P. Bamford die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

Na 60 minuten deed L. Tomlin iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Cardiff City werd verkleind tot 3-1. In de 82e minuut kwam Cardiff City weer dichterbij, nadat S. Morrison de stand terug wist te brengen naar 3-2. Na 86 minuten werd S. Morrison van Cardiff City met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat R. Glatzel Cardiff City weer op 3-3 zette in de 87e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tony Harrington bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Leeds United - Cardiff City 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Cardiff City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Leeds United Doelpunt H. Costa met assist van P. Hernandez Leeds United 1-0
8' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Bamford met assist van S. Dallas Leeds United 2-0
32' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor L. Tomlin Cardiff City
41' Wissel Cardiff City Wissel C. Nelson voor A. Flint Cardiff City
46' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor P. Hernandez Leeds United
52' Penalty Leeds United Penalty P. Bamford Leeds United 3-0
60' Doelpunt Cardiff City Doelpunt L. Tomlin Cardiff City 3-1
61' Wissel Cardiff City Wissel G. Whyte voor W. Vaulks Cardiff City
73' Wissel Cardiff City Wissel R. Glatzel voor D. Ward Cardiff City
77' Wissel Leeds United Wissel E. Nketiah voor P. Bamford Leeds United
81' Wissel Leeds United Wissel E. Alioski voor J. Harrison Leeds United
82' Doelpunt Cardiff City Doelpunt S. Morrison met assist van J. Bennett Cardiff City 3-2
84' Wissel Leeds United Wissel P. Struijk voor G. Berardi Leeds United
86' Rode kaart Cardiff City Rode kaart voor S. Morrison Cardiff City
87' Doelpunt Cardiff City Doelpunt R. Glatzel met assist van L. Tomlin Cardiff City 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Cardiff City
Opstellingen Leeds United - Cardiff City

Voorbeschouwing Leeds United - Cardiff City

Leeds United en Cardiff City treffen elkaar in de 22e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tony Harrington en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Cardiff City in de Championship vond plaats op 3 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cardiff City. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Cardiff City favoriet. 13 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Leeds United. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 3
Winst Cardiff City 13
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 1e positie staat, terwijl we Cardiff City terugvinden op de 9e plaats.