Nabeschouwing Leeds United - Stoke City (5-0) || Championship 2019/2020

Donderdag 9 juli 2020 - 18:00 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Leeds United het donderdag 9 juli 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Stoke City (5-0)

Het Championship duel tussen Leeds United en Stoke City is onder leiding van scheidsrechter Darren Bond geëindigd in een 5-0 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 45 minuten. M. Klich maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Leeds United vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Leeds United vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Costa op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van Leeds United, waarmee L. Cooper zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Leeds United geen gas terug, waardoor in de 72e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van P. Hernandez. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Leeds United. Deze werd gescoord door P. Bamford in de 93e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Darren Bond bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Leeds United.

LIVE Leeds United - Stoke City 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor B. White Leeds United
45' Penalty Leeds United Penalty M. Klich Leeds United 1-0
46' Wissel Leeds United Wissel P. Hernandez voor T. Roberts Leeds United
46' Wissel Stoke City Wissel J. Chester voor N. Collins Stoke City
47' Doelpunt Leeds United Doelpunt H. Costa met assist van S. Dallas Leeds United 2-0
50' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor S. Dallas Leeds United
57' Doelpunt Leeds United Doelpunt L. Cooper met assist van P. Hernandez Leeds United 3-0
59' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor B. Martins Indi Stoke City
60' Wissel Stoke City Wissel M. Diouf voor T. Campbell Stoke City
60' Wissel Stoke City Wissel L. Gregory voor S. Vokes Stoke City
63' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor J. Cousins Stoke City
72' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Hernandez met assist van H. Costa Leeds United 4-0
75' Wissel Leeds United Wissel B. Douglas voor S. Dallas Leeds United
75' Wissel Stoke City Wissel L. Sorensen voor N. Powell Stoke City
78' Wissel Leeds United Wissel E. Alioski voor M. Klich Leeds United
78' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor J. Harrison Leeds United
81' Wissel Stoke City Wissel J. Thompson voor S. Clucas Stoke City
84' Wissel Leeds United Wissel G. Berardi voor L. Cooper Leeds United
93' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Bamford met assist van L. Ayling Leeds United 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Stoke City
Opstellingen Leeds United - Stoke City
De opstellingen van Leeds United en Stoke City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Stoke City zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.